Yoğun katılım
İlk önce Turanlar Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen İnci’ye KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci eşlik etti.
Turanlar mahallesi
 Mahalleliler tarafından büyük bir coşku ile karşılanan İnci, Turanlar mahallesinin kendi evi olduğunu söyleyerek, “Sizler benim için çok değerlisiniz roman kardeşlerim. Her şeyin en iyisine layıksınız. Sizlerle birlikte olmaktan her zaman mutluluk duydum bundan sonra da birlikteliğimiz devam edecek ”dedi.  Ali İnci, daha sonra Yenimahalle sakinleri buluştu.

Meşalelerle karşılandı
Meşalelerin renk verdiği geceye yaşlısı genci, kadını erkeği çok sayıda vatandaş katıldı.
16 yıl kesintisiz hizmet etme şansı bulduğu ilçeye yapılan yatırımları rakamlarla kalem kalem anlatan İnci, “Belediye başkanlığını ilk kazandığımızda bozuk olan araçları  tamir edecek olan esnafların belediyeye güven duymadıkları, belediyeden gelen işleri yapmaktan imtina ediyorlardı. Ancak biz göreve geldik ve  Hendek Belediyesi’ni ülkenin ilkleri arasına sokacağımızı söyledik ve elhamdülillah bunu da başardık” dedi.
Hatalar bizim için
Kendisinin de etten ve kemikten yapıldığının altını çizen İnci; “Hepimiz beşeriz, insanız, şaşarız. Hatalar biz kullar içindir. Ancak ben her şeye rağmen  tüm samimiyetimle sizler için çalıştım bu süre içerisinde  bazı vatandaşlarımı kırmış olabilirim ama bunları düzeltmek bizim elimizde” diyerek  özür diledi.
Ben sizin evladınızım
İnci, Sakarya milletvekili adayı olarak seçilememe gibi bir endişe taşımadığını belirterek; “ Sakarya’nın tüm ilçeleri beni kendi vekilleri olarak görüyor ve destek veriyorlar.  Ancak ben sizlerden  tüm Sakarya’nın ilçelerinden alınacak oylardan daha fazlasını istiyorum ben sizin evladınızım benim Hendeği sileceğimi nasıl düşünebilirsiniz?” Diyerek her zaman Hendek'in yanında olacağını belirtti