CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar Su konusunda Hendek Belediye Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanının SASKİ il müdürlüğünce yürütülen çalışmalarla ilgili 12 gün sonra yapmış olduğu açıklamalara istinaden bir basın açıklamada bulundu. Açıklamasında şunlara yer verdi...

"İlçemizde yaşanan vahim  su olayını defalarca gündeme taşımamıza rağmen Saski ve Sayın Turgut Babaoğlu'dan  nihayet halkımıza 12 gün sonra bilgi verilmiştir.

İcra makamında bulunan Sayın Turgut babaoğlu'nun dünkü beyanatları açıklamadan ziyade rica niteliğinde olmuştur.

Nihayetinde bir gün sonrada Saski'den beklenen açıklama gecikmelide olsa yapılmıştır.

Açıklama kamuoyu ve bizler tarafından yeterli bulunmamıştır.

Günler öncesi Sayın Turgut Babaoğlu ve Sayın Hüdaverdi Bahadır,Büyükşehir belediye başkanı Sayın Ekrem Yüce tarafından çiçeklerle karşılanmış,ancak bu vahim konu hakkında bir açıklama yapılmamıştır.

Cumhur ittifakının ortağı olan iki parti belediye başkanının bu şekilde birbirinden bağımsız,ilgisiz ve sorumsuzca yaklaşımı Cumhur ittifakındaki uyumsuzlukları gün yüzüne çıkarmıştır.

Bu kadar önemli bir konu hakkında,bu kadar geç yapılan açıklama kafalarda soru işareti bırakmıştır, 85.000  nüfuslu Hendek ilçemiz küçümsenemeyecek ve siyasi heveslere heba edilmeyecek kadar büyüktür.

Saskinin sabotajı doğrular nitelikteki açıklamaları ve sürecin yargıya intikal ettirilmesinin ardından bizlerde bu sürecin en yakından takipçisi olacağız. Sorunun faillerinin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.Konunun derinliğini her şekilde araştıracağız.

Sayın Turgut Babaoğlu'nun Büyükşehirden talep ettiği 2 ay su faturalarındaki tahakkuk iptalini önemsiyor ve doğru buluyoruz.İnsan sağlığı maddi bir bedelle ölçülemez.

Halkımızın her kesiminin  içinde bulunduğu maddi ve manevi olarak zor günler yaşadığımız bu süreçte,bizlerde sayın Turgut Babaoğlu'ndan Bu ay ödenecek olan Emlak,Temizlik ve İlan Reklam vergi ödemelerinin ertelenmesi ve bu vergilerin Sakarya ilçelerindeki en uygun rayiçlerle revize edilmesini önermekte ve önemsemekteyiz.Bu konuda sayın Başkan ve meclis üyelerimizden gerekli desteği Esnafımız ve vatandaşlarımız adına bekliyoruz.

Halkımızı etkileyecek olan her eylemin ve kararın takipçisi olacağımızdan hiç bir
Hendekli vatandaşımızın şüphesi olmasın.

Nihat Bayraktar
CHP Hendek İlçe Başkanı