Hendek Ak Parti S K M’sinin belirlediği programa göre gündüz Ali Kemal Sofu ve yönetim kurulu arkadaşları Alpaslan Türkeş Caddesi üzerindeki esnafları gezerek Evet için destek istedi. Gençlik Kolları broşür dağıttı. 

Akşam Programında Hendek’in uzak mahallelerinden HALLAÇ ve COBANYATAK mahalleleri ziyaret edildi. HALLAÇ ve COBANYATAK kahvehanesinde İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu vatandaşlara hitaben Yeni sistemi anlattı. Gençlik Kolları broşür dağıttılar.

Ali Kemal Sofu Yaptığı Konuşmada 

“Dünyada Anayasalar, devleti hukukla sınırlamak için toplum tarafından hazırlanan metinlerdir.  Ülkemizde ise Anayasalar vesayetçi zihniyetler tarafından toplumu hizaya sokmak için hazırlanmış metinler olmuştur. Anayasa değişikliğinin en önemli özelliği, yürütmeyi iki başlı olmaktan kurtarmaktır. Bu değişiklikle yürütme yetkisi halkoyu ile seçilen Cumhurbaşkanına ait olacaktır. Cumhurbaşkanı bu yetkilerini yardımcıları ve Parlamento üyeleri olmayanlardan atayacağı bakanlar ile kullanacaktır. Yasama yetkisi mecliste olacaktır. Yasama ve yürütme tamamen ayrılacaktır.

Sizlere dağıttığımız broşürlerde 18 madde ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Mesela En çok eleştirilen seçilme yaşı 18 e düşürülecek. Seçme Hakkı olan bir gencin neden seçilme hakkı olmasın? Askere gönderiyorsun, Evlendiriyorsun da neden vekil olmasın? Bu demek değildir bütün meclis 18 yaşında olacak. Olurda kendini geliştiren yetiştiren bir genç çıkar herhangi bir partiye müracaat eder, kendini anlatır, kanıtlar,  partilerin gerekli kurulları uygundur değildir karar verir. Uygunsa o ilden listeye sokar seçilir ya da seçilemez. Şuan Mecliste seçilme yaşı 25 ama mecliste 25 yaşında vekil yok. 







Başka bir madde vekil sayısı 600 e çıkarılacak. Şuan bizim kişi başına düşen vekil sayısı Avrupa’nın çok altında. Vatandaş soruyor vekil çok olunca ne olacak? Şu olacak, seni temsil eden vekil sayısı artacak ve sen bir vekile daha rahat ulaşacaksın. Mesela ben buraya bir vekille gelmek isterdim, ama Sakarya’nın 16 ilçesi var ve bizimde 5 vekilimiz var.  Sakarya İl S K M 5 vekili aynı anda 16 ilçeye gönderebilir mi?. Dolayısıyla 4 5 günde bir vekil geliyor ve o günkü programa göre vekilimizle geziyoruz. Bu sayı çok olsaydı şuan burada bir vekilimiz olurdu, sizde problemlerinizi birinci elden iletmiş olurdunuz. 600 vekil hepimizin lehinedir. “ dedi
Ali Kemal Sofu ve arkadaşları Kahvehaneden ayrıldıktan sonra Kaza yapan Çoban yatak mahalle temsilcisi Yücel Bak ı evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Daha sonra Şıhlar mahallesinde bıldırcın çiftliği yanan Ak Parti delegesi Kadir Şahini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.