"Hendek Gençlik ve Düşünce Derneği tarafından Hendek merkezinde Cuma günü "ESKİ TÜRKİYE" derginsinin dağıtımı sırasında CHP ve MHP ‘liler , gençlere müdahale edip dağıtımı engellemeye çalıştılar."

"Dağıtımı engellemek isteyenler arasında CHP’nin milletvekili adayı Ayhan Bal’ın da bulunduğu bir grup CHP ve MHP taraftarı dergileri dağıtım yapan gençlerden alarak yırtıp attılar. " 

"Esnaf ve vatandaşlara dağıtılan Eski Türkiye dergisi 90 lı yıllardaki Siyasi istikrarsızlık, iflas eden sosyal devlet, tırmanan terör ve kaos darbeleri,  faili meçhul cinayetler ve ekonomik krizleri konu alan o dönemki gazetelerin manşetleri ve köşe yazılarını içeriyor." 



"Gençlik ve Düşünce Derneği üyesi gençler dergiyi Hendeğin her yerine dağıtacaklarını ve eski Türkiye’yi Hendek halkına hatırlatacaklarını söylediler. Dağıtım sırasında CHP Milletvekili Adayının hakaret ettiğini söyleyen gençler ,” siyasi değiliz geçmişimize bakıp geleceğimizi tayin edeceğiz. Bu dağıtılan dergilerde hiçbir ekleme yoktur. Dergi içeriğinde o dönemlerdeki büyük gazetelerin manşetleri ve meşhur köşe yazarlarının yazıları derlenip dergi yapılmıştır. Bu dergiyi dağıtmadaki amacımız; o dönemleri bilmeyenlere öğretmek, unutanlara ise hatırlatmaktır. "olduğunu dile getirdiler.

Olaylar yatıştıktan sonra gençlik platformu üyeleri Hendek’in başka mahallelerinde dergi dağıtımına devam ettiler.  





Hendek Gençlik ve Düşünce Derneği