İyi Parti Hendek İyi Parti Adayı Ahmet Mercan, İyi Parti Binasında yapmış olduğu toplantıda Aday Mercan ve Vekil Diknayır, şu sözleri sarfetmişti.

İyi Parti Sakarya Milelt Vekili Ümit Dikbayır ; "Saadet Partisi Durduğu yerde dursun..."

Aday Mercan Mercan ; "Saadet Partisi ilçe başkanı beni aradı geçen, dediki biz öyle göstermelik bir aday çıkaracaz, oyumuzu size verecez"

Bu söylemler Hendek'te seçmeni ve Adayı Bulunan Saadet partilileri oldukça kızdırdı, Sakarya il başkanlığı ve Hendek Adayı Yasir Yüksek ve İl yönetimi böylebir durumun söz konusu olmadığını belirten bir açıklamada bulundu.


Sakarya Saadet Partisi İl Başkanı Fahrettin Bay yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;

“Hiçbir siyasi parti ile ittifak yapmıyoruz. İYİ Parti Hendek Belediye Başkan adayı’nın bu açıklaması ise siyasi bir oyundur. Biz Hendek’te seçimi almak için yola çıktık. Bu açıklamanın en ufak bir gerçekle alakası olmadığı gibi, seçimleri etkilemeye yönelik gerçek dışı bir açıklamadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Hendek’te seçimleri Saadet Partisi alacaktır. Bu tür benzeri açıklamaların hepsi gerçek dışıdır. Bizim adayımız Hendek’e en yakışan ve en iddialı adaydır. Adayımız Yasir Yüksek Hendek’imize hayırlı olsun.”