Hendek Belediyesi Rasimpaşa Sinema Salonu’nda yapılan toplantıya, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve sandık başkanları katıldı.

Bu başarı sizlerin çalışmalarıdır

Toplantıda konuşma yapan 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci “ Her seçimde yukarılara çıkarak seçimleri aldık. Bu başarı sizlerin çalışmalarıdır.

Referandum sürecinde ev ev, mahalleri geziyoruz halkımızı bilinçlendiriyoruz. Referandum sonrası geleceğimiz olan gençlerimizin siyasette daha fazla görev almaları için seçilme yaşı 25’ den 18’ e indi. 18-24 yaş arasındaki gençlerimiz siyasette yeralıp, söz sahibi olacak. Milletvekili sayımız 550 den 600 e çıkıyor.

Artan nüfusun Mecliste temsili sağlanıyor. Meclis seçimleri 4 yılda bir değil 5 yılda bir yapılacak. Meclis ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri aynı gün yapılacak. Beş yıl kesintisiz istikrar dönemleri gelecek. Cumhurbaşkanı hem yetkili hem de sorumlu oluyor.   Koalisyonsun bir Türkiye için bu sistemin gelmesi gerekiyor “ Dedi.

Çalışmalar kapsamında Referanduma sayılı günler kala, AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı, sandık kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda 16 Nisan’da sandık başında görev yapacak olan sandık başkanlarına, oy verme işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar, oy sayımı, itirazlar gibi konularda slayt eşliğinde bilgilendirme yapıldı.

Toplantı sonrası konuyla ilgili olarak Seçim İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan vido izlendi.