Milliyetçi Hareket Partisi olarak gerek ülke yönetiminde, gerekse yaşadığımız ilçemizin sorunlarıyla alakalı hiçbir zaman art niyetli olmadan, çözüm odaklı yaklaşımda bulunduk.Tavrımız bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Niyetimiz hiçbir zaman bağcıyı dövmek olmamıştır, olmayacaktır da.

  Geçtiğimiz Pazar günü yapmış olduğum basın açıklamasına Belediye Başkanımız sayın İrfan Püsküllü’nün yapmış olduğu yazılı basın açıklamasına aynı duygularla cevap vereceğim.

 
  MHP Belediye Meclis Üyelerimiz Hendek halkının %44’ünün oyları ile seçilmiş kişilerdir. Bu arkadaşlarımız bu sorumlulukla gündemi takip etmekte, halkımızın menfaatine olan şeylere destek, aleyhine olan şeylere de karşı çıkmaktadırlar. Yapılan doğrulara teşekkür ettiğimiz gibi, Hendek ilçemizin hayrına olan eksik konuları da eleştirmemiz ve gündeme getirmemiz en doğal hakkımızdır.

  Kaldı ki yapmış olduğumuz basın açıklamasında Mecliste ki çalışma şekli ve uygulamaları ile alakalı bir rahatsızlığımızı da dile getirmedik .Ancak Hendek’in gündemi Meclis gündeminden ibaret değil,Belediye Meclis’ine gelen konuların dışında oraya getirilmeden bir şekilde çözülen yada çözüm üretilmeye çalışılan konular.

  Basın toplantımızda bahsettiğimiz Ulaşım, Otopark, Sokak Hayvanları, Kentsel Dönüşüm ve yakın zamanda yapmayı planladıklarını söyledikleri Toplu Konut ile alakalı konulardır. Bu konularla alakalı şahsımla yada hangi meclis üyemiz ile istişare yapılmış ve hangi yol ve yöntem konusunda mutabakat sağlanmıştır? MHP İlçe Başkanı ve Meclis Grubu olarak böyle bir toplantı yada görüşme yapılmamıştır.

  Bahsettiğimiz bu sorunlar sadece Belediyenin değil tüm Hendek’in sorunlarıdır. Özellikle halkımız tarafından gündeme getirmemiz talep edilen bu sorunları gündeme taşımada ki amacımız Belediyeyi eleştirip yıkıcı olmak yada karalama yapmak değil çözüme katkı sağlamak, gelinen durumda olduğu gibi başka sorunlar yaşanmasının önüne geçmektir. MHP olarak bu sorunların çözümünde Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya talip olduğumuzu beyan ettik.Belediyeden bizim açıklamamıza cevaben yapılan Basın açıklamasında Toplu Konut için bazı kriterler yazılmıştır. öncesinde Toplu konut ile alakalı İnşaat firmaları ile yapılan görüşmelerin hiç birinde bu kriterler açıklanmadığı gibi bir sonucada varılamamış ,konuyla ilgilenen Belediye, vatandaş ve müteahhitler yine belirsizlikle baş başa kalmış bu toplantıdan memnuniyetsiz ayrılmışlardır.

  Kaldı ki yapmış olduğumuz basın toplantısından sonra Toplu konut yapımı ile alakalı bazı kriterlerin açıklanması da bizim haklılığımızı göstermektedir.
 
   MHP olarak Önce Ülkem ve Milletim diyen ve bu düsturla hareket eden siyasi partiyiz. Bu partinin Hendek teşkilatı olarak bizlerde aynı düsturla her zaman önce Hendek diyeceğiz ve demeye de devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygılar sunarım.
  
   Turgut BABAOĞLU
MHP Hendek İlçe Başkanı