HENDEK BU KADROLARA GÜVENİYOR

MHP Hendek İlçe Başkanlığı tarafından ilki yapılan değerlendirme toplantısında konuşan İlçe Başkanı Burhan Namlı, güzel hizmetleri Hendek’te hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederken, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tüm projeleri sunum eşliğinde partililerle paylaştı. Ardından sorulara tek tek cevap verdi.

KATILIM HER TOPLANTIDA GENİŞLEYECEK

MHP Hendek İlçe Başkanlığı tarafından belli aralıklarla düzenli olarak yapılması planlanan ancak pandemi nedeniyle uzun bir süre yapılamayan ‘Değerlendirme toplantısı’ Uludere Sosyal tesislerinde gerçekleşti. “Üretken Belediyecilik anlayışıyla Hendek Çalışıyor Hendek Gelişiyor” temasıyla düzenlenen değerlendirme toplantısının ilkine MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı ve yönetimi ev sahipliği yaparken; Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve eşi Esra Babaoğlu, belediye başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri, Ülkü Ocakları Hendek İlçe Başkanı Sıtkı Yaz ve yönetimi, MHP’nin ve Ülkü Ocaklarının önceki dönem ilçe başkanları ve yöneticileri,  mahalle temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Değerlendirme toplantılarında katılımın genişletilerek düzenli olarak devam edeceği açıklandı.

Hendek Mhp İlçe Başkanlığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi...

NAMLI: UZUN YILLAR HİZMET EDECEĞİZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı yaptı. Her alanda farkını gösteren bir Hendek olduğuna vurgu yapan Burhan Namlı, “ Pandemi süreciyle ertelemek zorunda kaldığımız bu buluşmayı nihayet gerçekleştiriyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Her birinize katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 3 hilalin dalgalandığı ve Milliyetçi Ülkücü Hareketin kalesi olan Hendek’te hepimizin gayreti ve Mevlamızın izniyle güzel hizmetleri bir bir hayata geçiriyoruz.  Bu yolda biz kendimizden eminiz, sizlerden de eminiz. Hendekspor Umuzun şampiyonluğu ve 1954 Hendekspor Hentbol takımının 2.lige yükselmesiyle nasıl gurur duyuyor sak tamamlayacağımız Fen Lisesinde yetişen evlatlarımızla da gurur duyacağız.  Süleyman Seba Spor Kompleksinde yetişen sporcularımızla kupalar ve madalyalar kazanacağız. Her birinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağolun, varolun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

TÜM DETAYLARIYLA PAYLAŞTI

Burhan Namlı’nın konuşmasının ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu mikrofon başına geçerek slayt sunum eşliğinde 2019 Nisan ayından bu yana yapılan tüm faaliyetleri tek tek anlattı. Göreve geldikleri günden bu yana durmadan çalıştıklarını ifade eden Başkan Babaoğlu, adalet duygusundan ve şeffaflıktan asla taviz vermediklerini dile getirdi. Taraklı Belediyesi ile kardeş belediye olunduğu, vatandaştan gelen talepler, ihaleler, afetzedelere yönelik yapılan yardımlar, pandemi sürecinde yapılan hizmetler, sosyal yardımlarda kişi ayrımına son verilerek yapılan hizmetler, sokak hayvanlarına yönelik yapılan projeler, güçlendirilen araç filosu, şantiyesi sahası ve yemek üretim tesisini tek tek anlatan Babaoğlu,saha çalışmaları hakkında teknik bilgiler paylaştı. 

ÇALIŞMALAR

Babaoğlu, “220 bin metrekarelik alan ilk defa kilitli parke ile buluştu. 29 kilometre uzunluğunda ise yaya yolu tamamlandı. Bakımı yapılan-yenilenen yağmur suyu hattı 28 km, 
yol bakım onarım ise 861 km.’ye ulaştı. 26 km. uzunluğunda yeni yol ulaşıma açıldı. Seçim öncesinde vaat ettiğimiz 25 projenin 13’ünü hizmete aldık. Mahallelerimize kazandırdığımız projelerle  sosyal etkinlik merkez sayısı artıyor. Futbol Akademisi, Atış Poligonu ve Spor Yaşam Merkezi temelini atacağımız Süleyman Seba Spor Kompleksi içinde yer alacak. Yeni bir mezbahane yapana kadar mevcut kapalı olan mezbahane mizi modern bir hale getirip, hayvan pazarında yenilemeler yaptık. Tarım projelerimiz için müdürlük kurarak çalışmalara başladık. Her Bebek Bir Fidan diyerek 1618 aileye hediye verip, fidan diktik. Ulaşım eylem planını etap etap başladık, otopark projesi devam ederken 500 araçlık cep otopark yaptık. Kadın Aile ve Toplum Sağlığı Merkezimiz HAKOM binası içinde hizmet verecek. 2.kat inşası devam eden Nitelikli İstihdam Merkezinde Bilimsel Araştırma Merkezimiz ve kütüphane olacak. Proje alanlarımız güneş panelleri kullanmaya başladık” dedi

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ

Fen Lisesinin yakında temelinin atılacağını ifade eden Babaoğlu, sondaj çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, “Sosyal belediyecilikte yardımlarımıza devam ederken, pandemiye rağmen kültür etkinliklerini yapmaya çalıştık. İmar plan ve uygulamalarında adil bir yöntem sözümüzü tutuyoruz. Şikayet oranı %85 azaldı.Toplu konut projemizde tüm planlar tamamlandı. Kentsel dönüşümde imar çalışmaları sürüyor. Hasta misafirhanesi, macera park, Pazar yerleri, alt geçit, kültür sanat merkezi ve meydan tasarımında hazırlıklar sürüyor. Çamlıca Göl Yayla projesine Dikmen’de dahil edilerek onaylandı. Vaatlerimiz haricinde de bu zamana kadar 18 proje hazırladık 12’sini hizmete aldık. Söz verdik yapıyoruz, hem de fazlasıyla” diye konuştu.

TÜM PROJELER

Babaoğlu, “Mahallerimizde bulunan tarih çeşmeleri restore ediyor, sıfır atık merkezi kuruyoruz. Atık getirme noktalarının sayısı artacak. En önem verdiğimiz projelerden biri Yenimahalle yağmur suyu hattı. Burada toplamda 5,7 kilometre uzunluğunda bir hat olacak. 119 sokağı çileden kurtaracak 330 adet yağmur suyu ızgarası montajlanacak. Kurumlarla koordinasyon halindeyiz. SASKİ’de bölgede çalışma yapıyor. Yenimahalle’nin genelini ilgilendiren bir çalışma bu. Yılların sorununa neşter vurduk. Elbette toz çamur olacak. Biraz daha sabır rica ediyorum. Bakın Yenimahalle’de artık alt yapı sorun olmaktan kurtulacak. Kolay iş değil. Zor olanı yapıyor, yerin altına altın gibi yatırım yapıyoruz” dedi. Eğitime her alanda destek verdiklerini ve kurum içi teknolojik yatırımlarla vatandaşların işlemlerinde kolaylıklar sağlandığına dikkat çeken Babaoğlu, “Kazımiye köprüsü ve meydanı, Yeşilyurt İş Merkezleri,Zeki Cömert Aile Çay Bahçesi, Alparslan Türkeş Parkı (1.etap), 112 acil ve Köprübaşı Park, Uludere Park tamamlandı hizmette. HAKOM bitiyor, Psikososyal Destek ve Nitelikli İstihdam Merkezi inşası devam ediyor. Beylice Lojmanı yapılıyor, tek tip muhtarlık binası inşaları başladı. Bisiklet yolları ve Çocuk Dostu Sokak projeleri onaylandı.  Şeyh İzzettin İsmail Türbesi restorasyonu yapılacak” diye konuştu.

İŞİMİZE BAKIYORUZ

Her alanda yatırımlarla Hendek’i geleceğe taşımak için var güçleriyle mücadele ettiklerini anlatan Babaoğlu, “Hiçbir bahanemiz yok. Biz çalışıyor, iş üretiyoruz. Bol laflara, gereksiz polemiklere zaman ayırmıyoruz. Polemiklere, boş laflara, hızımı kesmek için plan yapanlara ayıracak vaktimiz yok. İstişare edeceğiz, proje üreteceğiz. Hemşerilerimizle birlikte, tüm gücümüzle örnek alınan, fark yaratan, adıyla öne çıkan, başarıyla adından söz ettiren, sadece çalışan, gelişen bir Hendek olmaya devam edecek. Hendek yanımızda. Cumhur İttifakının gücüyle el ele gönül gönüle istişare kültürünü diri tutarak yolumuza koşar adım devam edeceğiz” diye konuştu. Babaoğlu’nun konuşmasının ardından partililerin sorularını tek tek cevapladı.