MHP Hendek İlçe Teşkilatının verdiği kahvaltıya MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Milletvekili Adayları Zihni Açba, Orhan Ünver, Ali Rıza Acartürk, İ.Kamil Doğancı, Gökhan Taşdeviren, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Yönetimi, Meclis Üyeleri, MHP Eski İl Başkanları, Milletvekili aday adayı Ahmet Mercan, MHP eski İl Başkanları Hamdi Kılıçaslan, Tayyip Kaba, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli, Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran ve Muhtarlar katıldı.

İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu'nun sunumu bizzat yönettiği toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı, Ziraat Odası Başkanı ve Muhtarlara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli'de davetten dolayı tüm muhtarlar adına MHP teşkilatlarına teşekkür etti ve başarılar diledi. Hendek Ziraat Odası Hayri Duran ve Yönetim Kurulu üyeleri de toplantı katılımcıları arasındaydı. Hayri Duran kısa konuşmasında davet için teşekkürlerini iletti.



BÜLBÜL: BU SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ

MHP İl Başkanı Levent Bülbül konuşmasında genel siyasete değindi ve yapılan haksızlıklara karşı MHP'nin tek çözüm olarak pırıl pırıl ortada durduğunu söyledi. Hiç bir sapkın ideoloji ve kavramla uğraşmadan 46 yıllık şerefli tarihiyle milletimizin tek alternatifi olduğunu söyleyen Bülbül " 7 Haziran 2015 tarihi Türkiye’nin baskıdan, bölünme tehlikesinden ve haram saltanatından kurtulma tarihi olacaktır. Bu sözler bazıları için ağır gelebilir. Geçmişte AKP’ye destek vermiş veya bugün de AKP’ye destek vermeyi düşünenlere ağır gelebilir. Bu millet tarihin hiçbir döneminde baskıya, zulme asla boyun eğmemiştir. İnsanların tamamen bakı altına alındığı bir dönemin artık sonuna gelmek üzereyiz. Eğer geleceğimizin kararmasını istiyorsak, eğer ahlaki değerlerden yoksun nesillerin yetişmesine rıza gösteriyorsak, eğer memleketin bölünmesi ve parçalanması, doğu ve güneydoğuda fiilen olan işgalin resmi hale getirilmesini arzu ediyorsak hep birlikte AKP’ye oy verelim. Genel başkanımız Büyükşehir yasası çıktığı günden tepkisini göstermiş bugünde söylediği gibi bütün beldeler eski haklarına kavuşacaktır. Kapatılan hatta mahalle haline getirilen beldeler eski statülerine dönecektir. Çok büyük ümitlerimiz var. Bu ümidin sebebi de vatandaşın bize gösterdiği teveccüh. Bizler sahadayız. Sıkılmadık el bırakmayacağız. Sakarya milletvekili açısından hep talihsizlik yaşadı. 16 tane Ak Parti’ye milletvekili verdi Sakarya, ancak şu milletvekili de şunu yaptı diyemiyoruz maalesef. Sakaryalıların derdini anlayabilecek bir kadro ile karşı karşıyasınız. İnşallah bu seçimler milletimize, memleketimize hayır getirir. Her gittiğimiz yerde adaylarımızdan gurur duyuyoruz. Hepsi de milletvekili olmaya en layık yedi aday ve yedi tane de aday adayımız ile hiç ayrılmadan, omuz omuza çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milletimiz de bu birlikteliğimizi görüyor ve her geçen gün takdirlerini daha da sesli olarak dile getiriyor. Hepinize katılımınızdan ötürü teşekkür ederim” dedi.



TAŞDEVİREN : TÜRK MİLLETİNİ KİMSE MAHKUM EDEMEZ

Konuşmasını iki bölüme ayıran Taşdeviren her yerde olduğu gibi sözde Ermeni soykırımı ile ilgili muhtarları bilgilendirdi. "Sizi kimse psikolojik mahkumiyete sevk etmesin. Sizin, bizim dedelerimiz bizi utandıracak, sizi utandıracak bir şey yapmadılar. 1915 Nisan'ında Rus ordusuyla birlikte Van'ı yakıp yıkan eşkıyalar önce kendi suçlarını itiraf edecekler. Yusuf Halaçoğlu hocamız bu konuda duayendir. Gelsinler ellerindeki belgeleri ortaya koysunlar, ama yok! Varsa yoksa parlamentolarında indir-kaldır oylama ile sözde suç isnat ediyorlar. Ben isterim ki Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dış İşleri Bakanımız tarihi gerçekleri önce kendi milletimize anlatsın. Özür dilemeye gerek yok. Onlar anlatmazsa biz anlatırız. Bu konuda MHP net bir duruş sahibidir, gerçekleri milletine olanca gücüyle anlatan yegane siyasi iradededir." dedi.

Konuşmasında mazot fiyatına da değinen Taşdeviren motorin fiyatlarında indirimin son derece kolay olduğunu belirti. "Gemi sahiplerine litre başına 1 TL zam yapın, traktörlerin yıllık ihtiyacını 1 TL ucuza karşılarsınız. Büyük bir yük gemiciği deposu 45.000 traktör deposu mazot alıyor. Eğer mazotu gemilere pahalı satarsak Yunanistan'dan alırlar diyen akıllı varsa onlara sorun; Neden Yunanistan daha ucuza mazot satıyor? Krizde olan bir ülke Türkiye'den daha mı iyi durumda yoksa?" diyerek hesabı ortaya koydu.

Yıllardır siyasetin içinde olduğunu belirten MHP Adayı İsmail Kamil Doğancı "Ben tercihimi Türkiye'de tek güvendiğim siyasi görüşten yana koydum, MHP'den yana tercih yaptım. Siz değerli muhtarlarım da demokrasinin temelisiniz ve Türkiye Cumhuriyetinin de asli unsurlarısınız. Bize destek olun, liderimiz Devlet Bahçeli bizleri utandıracak, bu milleti üzecek, devletin aleyhine hiç bir işe imza atmamıştır" dedi.

Milletvekili adayı Acartürk Hendek'te MHP'ne ve dolayısıyla Turgut Babaoğlu'na verdiği destek için tüm seçmenlere teşekkür ederek konuşmasına başladı. Acartürk "Benim babam da yılların muhtarıdır. Size daha önceki seçimlerde Büyükşehir yasası ile başımıza neler geleceğini aktarmıştık, maalesef hayaldi gerçek oldu, kendi evime kazma kürek ile boru döşeyip dağın suyunu getirdiğim yerde şimdi su saati takıldığı gibi atık su bedeli de tahsil ediliyor. Aynı şey sizin ve köyünüzde mahallenizde yaşayan insanların da şikayetine konu, siz bunları yaşıyorsunuz. Bizim iktidarımızda size söz veriyoruz, seçim beyannamemizde de var, Büyükşehri yasalarını geri çekeceğiz ve ormanları, meraları kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz" dedi.


Milletvekili Adayı Orhan Ünver ise yaptığı konuşmada muhtarlarla Büyükşehir Adayı iken de beraber olduğunu ve pek çok muhtarı yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Ünver kuzey demiryolu projesini eleştirerek "Proje yürümüyor. Bütçeleri şaşırmış, neredeyse dört katına çıkmış. Yüzlerce milyon dolarlık israf var, kayıp var. İnşaat alanını gezdim, demirler paslanmış, betonlar çürüyor. Ben İnşaat Mühendisiyim, yazık günah, işte Hendek'li muhtarların, Sakarya'lı muhtarların köylerine mahallelerine hizmet için bekledikleri para, imkan hepsi demiryolu projesinde batmış." dedi. Ünver "945 Milyon Liraya bitmesi gereken proje hem bitmemiş, geri kalmış hem de harcama bütçesi 3 Milyar liranın üzerine çıkmış. En az 2 Milyar Lira vatandaşın cebinden çıkacak. Kaynak nerede diyenlere işte kaynaklar burada israf ediliyor" dedi.


MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba muhtarlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında temiz siyaset çağrısı yaptı. Açba " MHP olarak diyoruz ki düzeyli, seviyeli ve bir takım sınırların taşırılmadığı bir seçim kampanyası yaşayalım istiyor ve gayretini sarf ediyoruz. Bütün siyasi partilerinde bu konuda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” diyerek programa katılan herkese teşekkür etti.
Kahvaltı sonuna doğru Milletvekili Adayı Zihni Açba yemek duası yaptı ve duasında "Dinimiz, memleketimiz, insanlarımız için bu seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ederim" diyerek duasını tamamladı. Babaoğlu'nun teşekkür konuşmasının ardından Hendek'li muhtarlar ile toplu fotoğraf çekimine geçildi.

 MHP İl Başkanı Levent  Milletvekili aday ve teşkilatlar programdan memnun ayrıldılar ve ilçe çalışmalarına katılmak üzere hepsi Sakarya'nın farklı ilçesine dağıldılar.