Hak ve Eşitlik Partisi Hendek İlçe teşkilatı Genel Başkanımız Sayın Osman Pamukoğlu'nun 12 Ağustos tarihinde açıkladığı aşağıdaki nedenlerden dolayı  görevden alınmış ve fesih edilmiştir; 

Hiç bir ilçe teşkilatı başkanı veya yöneticisi kendisini göreve getiren üst kademelerini görevden alındıkları zaman tehdit edemez ve şantaj yapamaz.  Hak ve Eşitlik Partisi Parti rehberinde tanımlanan 'Partili olma' sorumluluklarını yerine getirmekle mükelleftir. Sorumluluklarını yerine getirmeyerek parti disiplinini ve hiyerarşisini hiçe sayanların görevden alındıktan sonraki bu tür hareketleri onların görevden alınmalarının ne kadar haklı ve doğru olduğunun bir göstergesidir.

Görevden alınan Hendek İlçe Teşkilatı yöneticileri nin İl Başkanlığımızı 'Basın açıklaması yaparız' gibi kendilerini küçük düşürücü tehditleri Hak ve Eşitlik Partisi teşkilat ahlakına uymamaktadır. Hendek de sadece iki kişi ile ilçe teşkilatı koltuğunu ve makanını işgal ederek, seçimler öncesinde ve sonrasında beş kuruş yardım yapmadan parti kadrolarında yerlerini koruma derdine düşenler Hak ve Eşitlik Partisi'nin yeni döneminde asla yer bulamayacaklarını belirti.
Ardından çeşitli maddelerle  hendek ilçe teşkilatı nın fesh edilmesinin sebeplerini açıklandı.
1. Partinin üye kayıtları yeniden değerlendirilecektir. Parti tüzüğüne aykırı  hareket edenlerle, faydasız üyeler, üye kayıtlarından düşürülecektir. Bu kişilere resmi tebliğ yapılacak ve durumları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilecektir.

2. Heyecansız, inançsız, azimsiz, dayanıksız ve zayıf oldukları tespit edilmiş olan, il ve ilçe örgütleri görevden alınarak kapatılacaktır. Seçim sonrasında bile, üstelik parti örgütünün bulunmadığı 3 il ile 7 ilçeden dahi, il ve ilçe başkanlığı görevleri için müracaatlar gelmiştir. Gençlerden gelen talepler ise hiç hız kesmeden devam etmektedir.

3. Parti örgütü, halen görev yapan, coşkusu ve sarsılmaz inancıyla kendini kanıtlamış kadın ve erkek partililer ve yeni müracaatlarla yeniden yapılandırılacaktır.

4. Ekim kurultayı, baştan aşağı yenilenmiş yönetimler ve yenilenmiş üye listelerinden seçilmiş adaylarla icra edilecektir