Cumhuriyet Halk Partisi Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Akşam Hendek içme suyu şebekesinde yaşanan durum konusunda vatandaşın bilgi sahibi edilmediği konusunda, bugün saat 10:22 de basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında şunlara yer verdi...

"İlçemizde dün akşam üzeri Şebeke suyunda ağır bir koku ve kimyasal bir tat oluşması neticesi, SASKİ’nin abonelerine gönderdiği mesajlarda “Depolarda ve şebekelerimizde yapılan ölçümler neticesinde klor seviyesinin normal olduğu tespit edilmiştir”açıklaması yapılmıştır.

Bu ağır koku klor değilse nedir, Mübarek Ramazan ayında, iftar sofralarımızda farkettiğimiz bu su kabusunun sorumlularını ve nedenlerini bilmek hepimizin hakkıdır.

Yaşadığımız bu olağanüstü salgın döneminde hijyenin çok daha önem kazandığı ve hijyenin en temel kaynağı olan suyumuzun önemi bir kat daha arttığı aşikardır.

Akşam yaşanan su sorununun sorumluları hakkında gerekenlerin yapılması,SASKİ ve HENDEK Belediyesinin konu ile ilgili ayrıntılı, açıklayıcı bilgiyi (KLOR hariç) Hendek halkına ivedilikle vermesi gerekmektedir."

Nihat BAYRAKTAR 
CHP Hendek İlçe Başkanı