"Her Anne ve Baba çocuklarının en iyi eğitimi alabilmesinin hayalini kurar.Bu doğrultuda çalışır, çabalar.

Nitelikli okulların il merkezinde ve bazı ilçelerde oluşu halkımızın belini bükmektedir. Ulaşım,Kalacak yer ve sosyal çevre gibi zorluklarla karşılaşmayı Hendek Halkımızın hak etmediğini düşünüyorum

Hendeğimizin çocukları Fen Lisesi Hendek'te hak ediyor,Hendek halkı yıllardır beklenti içinde. Siyasiler geçmişte demeçler verdiler, sözler verildi ancak Hendek Fen Lisesine kavuşamadı.

2017 yılında Pınarlı mahallesinde bulunan KYK ya ait yurt Fen Lisesine dönüştürülmesi gündeme geldi,ancak bina Kadın Cezaevine dönüştürüldü. Hendek halkı hayal kırıklığına uğradı. Bunun vebali dönemin yerel yönetimleri ve siyasilerine aittir.

Ancak Hendeğin Fen Lisesine olan ihtiyacı her geçen gün artıyor,Sakarya’nın en büyük ilçesi olan Hendeğimizin çocukları başka il ve ilçelere gitmek zorunda kalıyor,neden ilçemizin bir Fen lisesi,sosyal bilimler hatta güzel sanatlar liseleri olmasın.

Şimdi geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarıp çocuklarımız için yeni bir yol haritası çizelim. Başta Hendek Belediye Başkanı Sn. Babaoğlu olmak üzere,tüm siyasi partiler, iş insanları, esnafımız bir araya gelelim ve İlçemize Fen Lisesini kazandıralım.

Ben kendi adıma gerek siyasi kimliğim,gerekse iş insanı kimliğim ile maddi manevi üzerime düşeni yapmaya ve elimi taşın altına koymaya hazırım.

Nitelikli okulların gelmesi ile ilçemize katılacak olan değer tüm Hendeklilerin,  Gelin bu değer için geniş yelpazeli tüm Sivil toplum kuruluşlarımızı da kapsayan bir komisyon kuralım ve en kısa sürede bu oluşumu sağlayalım.

Bu hepimizin Hendek’e borcu."

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek