Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şenay Sakal, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu,  Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci, mahalle temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.
Toplantı, divan üyelerinin seçilmesinden sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu’nun açılış konuşmasının ardından, Kadın ve Gençlik Kollarının faaliyet raporları okundu. Toplantıda 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili film gösterimi yapıldı.
Dünya’nın ve mazlumların umudu
İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu konuşmasında “ 15 Temmuz da yaşadığımız ve bir türlü inanamadığımız darbe girişimini bu milletimizin feraseti ve cesareti ile hep birlikte atlatmış olduk. Tabi ki mücadele her zaman olacaktır, önemli bir bölgede yaşıyoruz, Dünya’nın ve mazlumların umuduyuz. 40 Yıllık bir tezgahtı bu, milletimiz beş saat gibi kısa bir sürede çözdü ve tüm Dünya’ya Türkiye ve Türk halkı ile uğraşılmayacağını göstermiş oldu. Tüm vatandaşlarımızı ve Hendek halkını tebrik ediyoruz “ Diyerek sözlerine şöyle devam etti.
Başkan Sofu “   5 yıldır Hendek’te yapılan projelerin takipçiyiz dedik, ilçemizde tüm projeler devam ediyor, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, Uludere projesinin tamamlanması konusunda, uzak mahallelerimizin özellikle sıcak asfalt atılması noktasında ve daha yapılacak birçok proje için İrfan Püsküllü Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle hastana yolunun asfaltlanması bulvar çalışmasının tamamlanması ve Puna Ortaköy köprüsünün tamamlanarak hizmete açılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz. “ Dedi.
“ Ezan sesleri dinmeyecek, ay yıldızlı bayrak göklerden inmeyecek, bu vatan asla bölünmeyecektir “
AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun “ 15 Temmuz o hain karanlık ve darbe gecesinde meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, Cumhurbaşkanımız Başkomutanımızın, davetine icabet ederek, meydanlara inen tüm fertleriyle tek yürek olmuş, Türk halkı, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmedi. Bu birlik ve beraberlik oldukça,  ezan sesleri dinmeyecek, ay yıldızlı bayrak göklerden inmeyecek, bu vatan asla bölünmeyecektir.. Bu uğurda vatan için şehadete giden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı olarak emanetini taşıdığımız bu kutlu ve onurlu görevde, sonuna kadar saygıdeğer halkımıza AK Partimizin vizyonuna ve misyonuna yakışır bir şekilde hizmet etmeye, halkımıza olan sorumluluğumuzu davamız adına kalbimizde yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz “ Diyerek,  aylık faaliyet raporunu sundu. 
Abdul Hamit Han Caddesi  
Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek’te yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “ 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ilk defa toplanıyoruz. O günleri hep birlikte atlattık. Bu mücadelede sokaklara çıkarak Demokrasi nöbeti tutan herkese teşekkür ediyorum.  Hastane yolumuz çok güzel bir şekilde asfaltlandı, duble yol yapılarak, döner kavşakları oluşturuldu.  Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapılan çalışmadan dolayı Hendek halkı adına teşekkür ediyorum.  Hendek ismine yakışır Abdul Hamit Han Caddesi  olarak güzel bir caddeye daha kavuşmuş oldu. Yeni mahallemizde yoğunlaşan nüfusa dördüncü bir ana güzergah hediye ediyoruz. Diğer mahallelerimizde asfalt çalışmaları yaptık. Köprübaşı mahallemizde yol açım çalışması devam ediyor. Asfalt çalışmalarımızda uzak mahallelerimizi sıcak asfalta kavuşturduk. Bazı mahallelerimizde de SASKİ programından dolayı son asfalt çalışmamızı yapamadık.  İnşallah önümüzdeki yaz kalan yerlere de asfalt çalışması yapacağız. Hizmetlerimiz aksamadan devam edecek. Atatürk Parkı’nın da ihalesi yapıldı, Hendek’imize yakışır güzel bir park yapılacak. Sentetik sahamızın yapımı devam ediyor. Osman Yılmaz Caddesi’nde çift taraflı yaya yolu çalışmasına başladık. Bu kışı inşallah atlatacağız yazın kaldığımız yerden devam edeceğiz’’ Dedi.
Birliğimizi bozamayacaklar
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bir konuşma yaparak “15 Temmuz da çok ağır bir durumla karşı karşıya kaldık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya ve Hendek’te de milletimiz darbeye karşı mücadele verdi. Türkiye tarihinde ilk defa darbeciler başarılı olamadılar. Mağdur olan insanlarımız oldu. Şehitler verdik, gazilerimiz oldu. Hem Sakarya hem Hendek’te gece nöbetler tuttuk. İnşallah birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz, ülkemize sahip çıktığımız sürece hiç kimse birliğimizi bozamaz “ Dedi.  
Toplantı dilek ve temennilerle son buldu.