Ak Parti Hendek Toplantısında ilçedeki Eğitim Yatırımları Konu edildi

Genel Merkez AR-GE başkanlığının hazırladığı AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan’ın konuşmacı olduğu video izlendi. 

Bu haftaki toplantı konusu eğitim alanında Hendek ilçesine yapılan yatırımlar oldu. 

Basında eğitim üzerine çıkan bazı haberlerin konu edildiği toplantıda Başkan Ali Kemal Sofu, Hendek ilçesine yapılan eğitim yatırımlarını anlattı.
    
Başkan Sofu Konuşmasında “Hendek’te hayatımızın olmazsa olmazlarından eğitimle ilgili okul öncesi, temel eğitim, ortaöğretim, özel eğitim, yaygın eğitim alanlarında bir çok çalışmalar yapılmaktadır. Bunlardan bir kaçını şöyle sıralayabiliriz;

    İlçemiz Yenimahalle de bir süredir eğitim faaliyetlerini Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulunda geçici olarak devam ettiren Cumhuriyet İlkokulunun 24 derslikli yeni hizmet binası ihalesi 18 Mart 2018 tarihinde yapılacaktır. Belki yeni hizmet binasının ihalesinin uzaması değerli halkımızın bu hizmetten daha iyi faydalanmasını bir süre geciktirmiş ise de bu süre içinde 4000m2 olan okul bahçesine AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa İSEN’in katkıları ile 2000m2 daha kamulaştırma yöntemiyle katılmıştır. 6000 m2 ‘ye ulaşan okul bahçesine 24 derslikli hizmet binası yapma imkânı sağlamıştır.

    Necatipaşa Mahallemizde inşaatı devam eden 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı ve 100 yataklı erkek öğrenci yurdu inşaatı hızla devam etmektedir. 2018-2019 öğretim yılında eğitime açılacak ve 100 erkek öğrencimizin yatılılık haklarından faydalanmasını sağlayacaktır. Okulun hizmet vermeye başlamasına müteakiben de eski hizmet binasında güçlendirme planlanmış ve kısa sürede tamamlanacaktır. 

    Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmet binasının yanında inşaatı tamamlanan 100 yataklı kız öğrenci yurdu inşaatı tamamlanmıştır. 2018-2019 öğretim yılı başı itibarı ile kız öğrencilerimizin yatılılık imkanlarından faydalanmalarını sağlayacaktır. 

    Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) Hendek Devlet Hastanesine yakınında yapılan yeni hizmet binasına taşınması ile boşalan Şehit Mahmutbey Mahallesindeki hizmet binasının onarımı bir ay içinde tamamlanacak ve mahallede ihtiyacı artan okulöncesi öğrencilerimize Anaokulu olarak 2018-2019 öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaktır. 

    Osman Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin (Ticaret Meslek Lisesi) Devlet Hastanesi yakınında yapımı tamamlanan 16 derslikli ve Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile müşterek kullandığı yeni hizmet binasına geçmesi ile boşalan 12 derslikli okulun onarımı da 1 ay içinde tamamlanacaktır. Onarımın tamamlanmasından itibaren de Dereboğazı Mahallemizde ikili eğitim vermekte olan Ziya Gökalp İlkokulu ve Ortaokulu’nun ilkokul bölümüne hizmet etmeye başlayacak ve ilçemizdeki ikili öğretim de son bulmuş olacaktır. 

    Çağlayan Mahallemizde bulunan iki derslikli birleştirilmiş sınıflı eğitim veren Çağlayan İlkokulu’nun bahçesine Hendek Belediyesi tarafından ilave 2 derslik daha yapılmıştır. 2018-2019 öğretim yılından itibaren bu okulumuzdaki 3. ve 4. Sınıflardaki öğrencilerimiz Mustafa Asım İlkokuluna taşınmayacak kendi okullarında müstakil sınıflarda eğitim görmeye başlayacaktır.

Yeşilyurt İlkokulu’na Hendek Belediyesi tarafından 2 ilave derslik yapılmış 2017-2018 öğretim yılı başı itibariyle hizmete alınmıştır. 

    Köprübaşı Mahallemizde bulunan Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eski hizmet binasının tamirat ve tadilatı tamamlanmış; 2018-2019 öğretim yılında taşıma işlemi yapılacaktır. Sanayide ve ticarethanelerde çalışan gençlerimizin mesleki açıdan gelişimlerini sağlayacaktır.

    İlçemizin eğitimde noksanı olarak gördüğümüz Fen Lisesi’nin açılması için girişimlerde bulunulmuştur. AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa İSEN’in yakınen takibi ile Hendek Fen Lisesi’nin 2018-2019 öğretim yılı itibariyle açılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığından söz alınmıştır. 

    2017-2018 Öğretim yılı itibariyle hizmete giren Şehit Ahmet Özsoy İmam Hatip Ortaokulunda 5. Sınıfta 100 öğrencimiz eğitim görmeye başlamıştır. 

2016-2017 Öğretim yılında hizmete giren Hendek Özel Eğitim Uygulama Okulunda 85 orta ve ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimiz modern bir eğitim imkânına kavuşmuştur.

Çamlıca Mahallemizde 8 derslikli yeni hizmet binası tamamlanarak 2017-2018 öğretim yılı başı itibariyle Çamlıca Ortaokulu, Çamlıca İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Mahallede bulunan diğer iki okulda Çamlıca İlkokulu ve Yeşiller İlkokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir.     

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 17 Ağustos Depreminde hasar görmesi nedeniyle prefabrik binalarda eğitim vermek zorunda kalmış, ancak öğrencilerimizin rahat bir eğitim görebileceği, yeni bölümlerin eklendiği büyük ve modern bir hizmet binasına kavuşmuştur.

Hendek İlçemizde 2 Anadolu Lisesi, 5 Meslek Lisesi, 1 Mesleki Eğitim Merkezi, 1 İmam Hatip Lisesi toplam 9 lisemiz bulunmaktadır. 

Sakarya da 2. Organize Sanayiinin Hendek’te olması sebebiyle mesleki ağırlıklı bir eğitim vardır. Var olan 5 meslek lisemizin amacı fabrikalara ara eleman yetiştirmek, öğrencilerimizi meslek sahibi yapmaktır. 

Eğitimde değerlendirme yapılırken Fen Liseleri kendi kategorilerinde, Anadolu Liseleri kendi kategorilerinde, Meslek Liseleri de kendi kategorilerinde, İmam Hatip Liseleri de kendi kategorilerinde değerlendirilmelidir. Aksi takdirde yanlış bir değerlendir olur. Sınavlarda Anadolu Liseleri arasında Atikehanım Anadolu Lisesi; kaçıncı sırada?; Meslek Liselerinde, Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz kaçıncı sırada? ; İmam Hatip Liseleri arasında Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi kaçıncı sırada? Sorusu doğru bir sorudur. Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında 1. sırada; Anadolu İmam Hatip Lisemiz, Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında 3. sırada olduğunu kimse bilmez. 

Şu anda Milli Eğitim Bakanlığından İlçemizde devam eden 4 inşaat için ayrılan ödenek 23.000.000.- TL’dir.    

Bu yatırımlar Hendek’e kazandırılırken AK PARTİ Milletvekilleri, İl ve İlçe Teşkilatı, Hendek Belediyesi, Kamu Yöneticilerinin her birinin emeği vardır.” Dedi. 

Haftalık toplantı yönetim kurulu üyelerinin mahallerindeki sorunları anlatmaları ve gerekli notların alınmasıyla sona erdi.