Program İstiklal Marşının okunmasının ardından Demokratik Halk Partisi Eski İlçe Başkanı Kançeri JANE nin konuşmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. 

Eski Başkan Jane’nin konuşması şöyle oldu ; “22 Ocak 2016 Tarihinde sizlerin teveccühleriyle yönetim kurulu üyeliğine seçildik. Bu göreve talip olmakta gayemiz parti örgütünü ve tabanını ayakta tutmaktı. En azından ilçemizde ısrarla yaratılan alternatifsizlik telkinleri ve bunu üzülerek belirtmek isteriz ki heyecan vermeyen genel merkez politikaları bizlere siyasetimizi daha ileriye taşıma fırsatı tanımamıştır. Bizden sonra partimizin hizmetinde olacağımızı belirtmek isteriz. Kongremizin partimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz. Bu vesileyle başta Cumhurbaşkanımız Celal Bayar, şehit Başvekilimiz merhum Adnan Menderes, 8. Cumhur başkanımız Turgut Özal, yakın zamanda kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in  ruhu şad olsun Hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun.”
Divanda gündem modellerinin görüşülmesi sonucunda, Demokratik Parti Hendek Yeni İlçe Başkanı Musa Akıcı oldu. 



Düzenlenen 11. Olağan kongreye 110 delegeden 59 delegenin katılımıyla gerçekleştirildi. Kongreye ilçede siyasi faaliyet gösteren tüm ilçe başkanları ile yöneticileri katıldı. Bunun yanı sıra ilçede faaliyet gösteren STK temsilci ve başkanları da kongrede hazır bulundu.