Hendek Ak Parti Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısını yaptı
AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serkan Cerrahoğlu, AK Parti Hendek Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve Yönetimi , Geçlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve yönetimi , mahalle başkanları katıldılar.

İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu yaptığı konuşmada referandum süreci ile ilgili bilgiler verdi. 

“Hendek Ak Parti Teşkilatı olarak beş yılda dört seçim yaşadık. Nisan ayında yapılacak olan referandum beşinci seçimimiz olarak. Dolayısıyla secim konusunda oldukca tecrübeliyiz. Sandık görevlilerimiz ve saha sorumlularımızı hazırladık. Şimdi Milletimize başkanlık sistemini anlatmak ve en yüksek desteği almak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. “ dedi.  

Sofu, İlçemizde devam eden ve yapılacak olan projelerle ilgili  bazı bilgiler verdikten sonra konuşmasını tamamladı. 
Milletvekili Mustafa İsen yaptığı konuşmada Başkanlık sistemi hakkında bilgiler verdi.

“Bu ülkenin rejimle bir sorunu yoktur ! Anayasanın ilk dört maddesi değişmemiştir.  

12 eylülde siviller yönetemiyor diyerek askeriye yönetime el koydu. 82 ana yasası da sivillere güven yok yani halka güven yok mantığı ile yapılmıştır.
Dünyanın süper güçleri tek başlılıkla yönetilmektedir. Bunun sonucunda bürokraside tıkanma olmaz. Koalisyon olmaz. Ülke içinde bir çatışma ya da kavga olmaz.
18 yaşında biri milletvekili olmasına takılanlar var. Seçiyorsa seçilebilir hükmü getirildi. Şuan 25 yaşında vekil olunabiliyor ama mecliste 25 yaşında bir vekil yok. Şunu da unutmamak gerekir. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul u fetih etti. Bu bir imkandır . Belki birgün bu yaşlarda bir Fatih çıkacak. Bundan istifade edilebilir. 

600 vekil soruluyor bu günlerde. 80 milyon nüfusu olan ülkelerde vekil sayısı aşağı yukarı aynıdır. Nüfusun artmasıyla alakalı bir durumdur vekil sayısının artması.
Bu yasanın en öneli kısmı iki kişiye bölünmüş olan yetkileri bu yasayla bir kişiye verilecek. Bu 18 maddenin en önemli özelliği budur.
Şimdiki yasaya göre Cumhurbaşkanı vatana ihanet dışında yargılanamaz. Yeni anayasaya göre ise bundan sonra Cumhurbaşkanı yaptığı iş ve eylemlerden sorumludur. Yani yetki verilirken hesapta verilirliği artacak.

Eskiden belirli belirsiz zamanlarda seçim oluyordu. Amerika ve gelişmiş ülkelerde bu durum pek görülmez. Yeni anayasada da Cumhurbaşkanı meclisle anlaşamazsa secime giderse kendisi de tekrar seçilmek zorunda. Aynı şekilde Meclisinde secime gitme hakkı var. Yeterli çoğunluk sağlanırsa cumhurbaşkanını tekrar seçtirir. Mecliste secime gider. 

Bundan sonra Meclis yasaları yapacak. Denetim hakkını kullanacak. İcra kısmında olmayacak. Dünya genelinde gelişmiş ülkelerde sistem bu şekildedir”. Dedi.
Danışma Meclisi toplantısı soru ve cevaplar, istek ve temennilerden sonra sona erdi.