Türkiye iyiyse islam dünyası iyidir

Hendekİlçe Teşkilatının Danışma Meclisine, Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli,AK Parti Sakarya İle Başkanı Fevzi Kılıç, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Koordinatörleri, İlçe Ana Kademe, Gençlik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu İlçe Danışma Meclisinde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada aylık faaliyetlerin yanı sıra devam eden üye güncelleme çalışmaları ve Ramazan ayı münasebetiyle yapılan teşkilat faaliyetlerini aktardı.
 
Sofu’dan birlik mesajı

İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İstanbul Atatürk Havalimanında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladığı konuşmasında  birlik beraberliğin önemine değindi. Ali Kemal Sofu Türkiye’nin ilerlemesini hiç kimsenin durduramayacağını söyleyerek, “Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Güvenin artması, istikrarın devam etmesi, annelerin ağlamaması için teşkilat olarak gençlik kolları ve kadın kolları yönetim kurulundan arkadaşlarla birlikte çalışmalarımızı ilk günkü heyecanla sürdürüyoruz. İftarlardan sonra Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte mahalle ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşlarımızla yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuyoruz" dedi. Ali Kemal Sofu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’ye ilçeye Uludere Park Tesisleri’ni kazandırdığı için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.


Dişli, önemli konulara değindi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’de konuşmasına İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen hain saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek“ Maalesef kötü günler yaşıyoruz. Bu kötü günler dolayısıyla biz tabii ki şehitlerimizin ruhuna tabii başımızı öne eğeceğiz, saygı göstereceğiz. Devletimiz de ulusal yas ilan etti. Ama bunun yanında başımız dimdik yine 78 milyon birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bu canilerin arkasında kimlerin olduğunu kimlerin olabileceğini görünen fotoğraftan daha iyi anlatan bir mekanizma olmaz. PKK terörü ile mücadele ediyoruz, şehitlerimiz oldu. Rabbim onlara gani gani rahmet eylesin, gazilerimiz var. Allah onlara da acil şifalar versin. Biz en küçük birimlerde aileden başlayarak Ak parti içerisinde ve ülkemizde küskünlükleri bir tarafa bırakarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım.”dedi.
Hedef, Türkiye

Şaban Dişli konuşmasına şöyle devam etti: “Bu terörün bir ikinci boyutu da gerçekten kurulduğunu günden bu yana iktidara geldiği günden bu yana ekonomik kalkınmada mucizeler yaratan Türkiye’yi bakın 2008 krizinde durduramadılar. Ondan sonra bölgemizde savaşlarda kaybettiğimiz pazarlara rağmen büyümemizi durduramadılar. Turizm bizim iktidarımız da Sayın Cumhurbaşkanımızın ki o zaman başbakandı yatırımlarla alt yapılarla halkın yolu yaptığı havaalanlarını özel veya devletin şirketlerini geliştirerek turizmi 40 milyar dolarlık potansiyele çıkarmıştı. Şimdi oradan da bize bir darbe vurma peşindeler. En hassas bölgelerimiz önce Sultanahmet’te sonra Taksim’de şimdi de havaalanında canlı bombalar gönderip patlatıyorlar. Ama bizim insanımızı hiçbir şekilde yıldıramayacaklar ve gerek devletimizin gerek hükümetimizin gerek güvenlik güçlerimizin terörle yaptığı mücadeleden bir adım geriye attıramayacaklar. ”diye konuştu.


İslam düşmanlığı başladı

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasına değinen Dişli, “Dün gece sabaha karşı Sn. başbakanımızda açıkladı. Rusya’yla İsrail’le ki kendi bölgelerinde iki önemli devletle yeniden ilişkilerimizin önemli bir boyuta gidecek ilk aşamalarının yapıldığı bir dönemde böyle intihar eylemleri silsilesinin yapılması ayrıca manidar. Önümüzdeki günler mübarek Kadir gecemiz geliyor, dua bizler açısından çok önemli. Ülkemiz başta olmak üzere İslam alemi çok büyük sıkıntılar çekiyor. Sürekli yurt dışında bulunuyorum. Artık öyle bir algı oluşturdular ki bu IŞİD dedikleri El Kaide dedikleri El Nusra dedikleri akılınıza ne kadar gelirse barış dini olan İslam adını kullanarak geliştirdikleri terör örgütlerinin yaptıkları terör eylemlerinden dolayı İslam’ı adeta eşittir cinayet, eşittir terör olarak görmeye başladılar. Ve batı dünyasında Amerika’dan Avustralya’ya Avrupa’ya kadar önlenemez bir İslam düşmanlığı başladı.”dedi.

Kendi teröristlerini kontrol edemiyorlar

Dişli konuşmasına şöyle devam etti: “Bu yapılan eylemlerin hepsi İslam dünyasına ve İslam dünyasının gözü kulağı olan Türkiye’ye yöneliktir. Türkiye iyiyse İslam Dünyası iyi, ,inanın bu böyle. Onun için bir şekilde Türkiye’yi tökezletmeleri lazım, bir şekilde Türkiye’yi engellemeleri lazım. Bakın bu terör örgütlerinin arkasındakilere, artık terör örgütleri kendi teröristlerini bile kontrol edemiyorlar. Yaptıkları eylemleri değişik değişik gruplar üstlenmeye başladı. Daha fazla sözü uzatmadan şöyle bir dua yapayım:

Kadir gecesi geldi. Allah inşallah kadir gecesinin feyzinden bereketinden her birimizi ayrı ayrı yararlanmayı nasip etsin. Allah bu mübarek günlerde duaları kabuk olanların hürmetine ülkemizi bu terör belasından bu yabancı düşmanlığı belasından kurtarır. Geceniz hayırlı olsun, ramazanınız mübarek olsun. Allah her birimizi inşallah nice bayramlara ulaştırır, Allah geçmişlerimize de rahmet eylesin.  Dün gece şehit olanlar için bu terör belasından şehit olanlar için hepinizden bir Fatiha rica ediyorum. Tekrar geceniz hayırlı olsun.”