CHP Hendek ilçe başkanı Reyhan AZAK'IN hoş geldiniz konuşmasından sonra CHP İl başkanı Ayça TAŞKENT yaptığı konuşmada ülkemizin zor süreçten geçtiği, maddi manevi bir yıkımı ülke olarak yaşadığımızı bu olumsuz durumdan kurtulmak için yapılacak referandumdan "HAYIR" çıkması için toplumun her kesiminden insanlarla birlikte çalışacaklarını ifade ederek, Türkiye'nin  sorunlarının çözüm yolunun başkanlıktan değil demokratik parlamenter sistemden geçtiğini vurguladı..
CHP Sakarya milletvekili Engin ÖZKOÇ ise yaptığı konuşmada Sakarya'da kendisini Atatürk'çü, vatansever, milliyetçi, laik cumhuriyet ilkelerine bağlı hisseden partili partisiz her hemşehrimiz ile birlikte sultanlığa, tek adamlığa karşı " HAYIR " cephesinde buluşmaya çağırdı. CHP'ye yüz bin oyun çıktığı ilimizden her oy veren partilinin 1 kişiyi daha ikna edip " HAYIR " oylarını 2 katına çıkarmak için el ilanları ve kitapçıklar hazırlayarak Sakarya'nın her köşesine ulaşmak için çaba göstereceklerini belirtti.



CHP İstanbul milletvekili Mahmut TANAL ise gazetelerin, televizyonların, radyoların çoğunluğunun iktidar partisi AKP'nin borazanlığını yaptığını insanlarımızdan gerçekleri saklayıp CHP'yi suçlu gibi gösterme çabasında olduklarını belirterek, Cemaat ve AKP Türkiye'yi birlikte terör batağına sürüklediklerini, güneydoğuda tüneller, hendekler kazılırken AKP iktidarının görmezden geldiğini, Habur'da vatan hainlerini PKK bayraklarının altında karşılayıp af ettiklerini, Diyarbakır meydanında AKP-Cemaat-PKK kol kola halay çekerek bu gün verdiğimiz şehitlerin-gazilerin sebebi olmuşlardır. Şimdi ise AKP'nin başkanlık sistemi adı altında meclisten geçirdikleri yasalarla demokrasiyi rafa kaldıran padişahlık, tek adamlık düzeni için referandum yapılacak. Amerika'daki başkanlık sistemi ile Türkiye'de uygulanmak istenen başkanlık sisteminin hiç alakası olmadığını belirten Mahmut TANAL, en güzel örneğin göçmen yasası ile ilgili Amerikan başkanının çıkartmak istediği yasayı Amerikan yargısının anında durdurup veto etmesidir. Yasama-Yargı-Yürütme organlarının her birinin bağımsız ve ahenk içinde parlamenter sistemle devam etmesi gerektiğini vurgulayan Mahmut TANAL, terörün panzehiri Demokrasidir, bütün yetki ve atamaları bir kişide toplayan sistem demokrasi değil sultanlıktır. Gizli kapılar ardında, hiçbir sivil toplum kuruluşundan görüş alınmadan yapılan bu anayasa değişikliği laik cumhuriyeti ortadan kaldırma çalışmasıdır.

CHP milletvekilleri bu konuşmaların ardından kendilerine yöneltilen çeşitli konulardaki sorulara cevap vermeleri ve CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan AZAK'ın katılımlarından dolayı tekrar teşekkür konuşmasıyla toplantı sona erdi.