Hendek Atatürk parkı nikah ve Kongre salonunda gerçekleştirilen kadın kolları başkanlık kongresinde Emine Yazıcıtunç güven tazeledi.

Hendek Gerçekleştirilen Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un konuşmaları damga vurdu.

Özkoç Hendek’ten Kadın Kolları Kongresinde şöyle konuştu ; “11 Mayıs 2011 yılında henüz iktidara geldiklerinde, istanbul da toplanan avrupa konseyi üyeleri istanbul sözleşmesini görüşüyorlardı. Ülkemizin aydın, ülkemizin gerçekten çilekar cefakar kadınları da oradaydılar ve mücadele alanlarında kendilerini ifade ediyorlardı. Çok önemli kararlar alındı bu istanbul sözleşmesinde, kadına ve aileye şiddete karşı , dur diyebilecek, ilk defa , tüm dünyada denetlenebilen ve yürürlüğe giren bir sözleşmenin altına imza atılıyordu. 2014 yılında  imzaya açılan bu sözleşmeye ilk imzayı atan ülkelerden bir tanesi Türkiyeydi, o'zamanlar Akp İktidarının Kadına ihtiyacı vardır,  kadın oyuna ihtiyacı vardı, kadınların kendilerini iktidara getirmelerine ihtiyacı vardı. Hiç düşünmeden altına imza attılar, daha sonra 36 ülke imza attı, 46 ülke katılmıştı bu toplantıda, Bugün  Akp İktidarının başında bulunan kişi Yani Recep Tayyip Erdoğan, bu istanbul sözleşmesini bir daha gözden geçireceğiz diyor, çünkü artık kadına ihtiyacı yok, çünkü onların oylarını yeteri kadar kullandı, artık geldiği noktada , kendi ülkemizdeki insanların oyunada ihtiyacı yok” dedi.

Hendek Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kongresine Yeni İl Başkanı Ecevit keleş katıldı.

İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu. Suzan İMRE, Tülin AYDINLAR, Selamet BOSTANCI, Dilek CEVAHİRCİ, Ayşe DEMİR , Ayşe DEMİR, Ayşe DEMİR , Ayşe KALDIRIM, Huriye KUŞCANKALMIŞ, Selma KUTUN, Ülkü TATARCAN, Müzeyyen YİĞİT den oluştuğu öğrenildi.