Ziyarette gündem konusu yakın zamanda Sakarya beyaz et üreticileri birliğinin üretimi durdurarak greve gitmesi ve nedenlere oldu.

Birlik Başkanı İrfan Demiray “Sakarya beyaz et üreticileri birliği mevcut Sakarya'da 1213 tane faal durumda üretim çiftliği bulunmakta bir dönemlik periyotta 30 milyon civciv üretilmekte Türkiye'nin beyaz et ihtiyacının % 30 Sakarya üretmekte bu süreçte bize Bilecik Birliği, İzmit Birliği, Düzce Birliği Akçakoca Birliği, Bolu Birliği bizlere destek vermektedir 6 ilin toplam üretim kapasitesi % 70 bu sorunları görmezden gelerek sıkıntılar daha da büyüyor.  Kaos ortamına doğru ilerliyor bu süreç Devletimizi de sıkıntıya sokar. Biz bize söylenen kanuna uyuyoruz. Bizim gibi karşı taraflarında kanuna uymalarını istiyoruz”. Dedi. 


Başkan Ali Kemal Sofu “Biz sorunlarını dinleyerek birliği ve firmayı tarım ve hayvancılık bakanlığının yönetmeliğine uymaya davet ediyoruz.  Bir an önce çözüme kavuşturularak üreticilerimizin de firmanın da bu süreçten güçlenerek çıkmalarını diliyoruz.

İl başkanlığımızın ve il tarım müdürlüğümüzün konuyla ilgilendiklerini biliyoruz”. dedi