"Kim bu bankamatik memurları;

Geçen hafta ilçemizde yayın yapan gazetede ,Hendek belediyesinde bankamatik memurları olduğu yazıldı.

Seçim öncesi meydanlarda ve Belediye Meclis toplantılarında şeffaf, adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışacağını söyleyen Sayın BABAOĞLU’ndan bu saate kadar bu konu ile ilgili bir açıklama gelmemesi kafalarda soru işareti bırakmıştır.

Tabiki danışmanlarınızı ve çalışma arkadaşlarınızı siz seçeceksiniz. Ancak bu seçtiğiniz kişiler hiç bir katkı vermiyorsa , belediyeye uğramadan maaş alıyorlarsa açık, şeffaf ve adil bir yönetim anlayışında çelişki vardır demektir.

Kamunun kaynaklarını israf etmek,emek hırsızlığına bir an önce son vermek için sorumlular hakkında derhal gerekenin yapılmasını Sayın BABAOĞLU’ndan bekliyoruz.

Daha önce İlçemizin sorunları ile ilgili Hendek Belediyesine sorduğumuz sorulara maalesef bugüne kadar bir cevap alamadık.
Çözülmeyen bu sorunlarımız için bir kez daha Hendek adına soruyoruz.

1- Trafik ve otopark

Artan nüfus ve araç sayıları ile kangren haline gelen trafik ve otopark sorunu, yerel seçimlerde verilen sözlerle, hemen hemen tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerinde bulunan trafik ve otopark sorunu bugüne kadar çözülemedi.

Mevcut otopark artık ihtiyaca cevap vermiyor, yol kenarlarında araçlar iki sıra halinde park ediyor, artan ihtiyaca kalıcı çözümler getirilerek, sorunu ivedilikle en aza indirmek gerekli.

2- Deprem

Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan İlimizde, yaşadığımız felaketler dersler çıkarıp çözümler üretmeliyiz. Bu konuda daha önce sorduğumuz soruları yineliyoruz.

- İlçemiz için deprem eylem planı nedir.

- Mahallelerimizde acil toplanma alanları nerelerdir.

- Deprem anında yapılacaklar nelerdir.

Tüm bu deprem gerçekliğini göz önünde bulundurarak, deprem anında ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili halkımız sürekli bilgilendirilmelidir.

- Su
Ülkemizin dör bir yanına satılan içme suyu zengini ilçemizde, abonelere fahiş fiyatlarla su satıyorsunuz.

Son günlerde uzun süreli kesintiler vatandaşı zor durumda bıraktı elbette yapılan yatırımları destekliyoruz, ama bu kadar uzun süreli giderilemeyen çalışmalar vatandaşı canından bezdirdi. En önemli ve yaşamsal ihtiyacımız olan suya içinde olduğumuz salgın nedeniyle bugün daha fazla ihtiyacımız var.

SASKİ ve Hendek Belediyesini daha temiz içme suyu ve kesintilerin son bulması için bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.

- Toplu konut

Evi olmayan dar gelirli vatandaşlarımız Toplu konut için müracaat ederek, 1000 TL bedelle 180 kişiden alınan ön taleplerle ilgili bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı.
Toplu konut projesi hangi aşamada, geçen sene Mart ayında verdiğiniz müjde ne zaman hayata geçecek.

- Süleyman Seba  Spor Kompleksi

Aceleyle yıkılan kapalı spor salonu alanına yapılacak olan Süleyman SEBA spor kompleksi için neden harekete geçilmiyor.

Hendek için yapılan her hizmetin, çakılan her çivinin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz. Kamu adına sorduğumuz bu soruların takipçisi olacağımızı, Sayın BABAOĞLU’ndan bu soruların cevaplarını beklediğimizi tekrar hatırlatır, saygılar sunarız.

Nihat BAYRAKTAR
CHP Hendek İlçe Başkanı"