Ülkemiz zor günler geçiriyor asker, polis ve sivil vatandaşlarımız hain terör saldırıları sonucunda maalesef şehit ve gazi oluyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu sınırlarımızı güvende olması için başlatılan askeri harekatta Mehmetciklerimizin zarar görmemesi en büyük dileğimizdir.
 
İşsizliğin arttığı, dört gençten birinin issiz olduğu, çalışanların da taşeron yasaları nedeniyle düşük ücretle geçinemediği, Dolar'ın her gün arttığı, akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam yapıldığı bu günlerde, çarşı-pazardaki fiyatların el yaktığı günleri yaşıyoruz.
 
Son günlerde CHP İlçe merkezimize gelerek veya telefon ile tarafımıza talep ve şikayetlerini belirten, sorunlarına sözcü olmamızı isteyen vatandaşlarımızın sayısı artmaktadır.
 
Hendek'in güney tarafındaki köylerde asfalt ve köprü yapım çalışmaları var.
Su fabrikalarının ve taş ocaklarının yoğun olduğu bu bölgelere kadar yapılan asfalt normal mahalle yollarına sıra gelince kesilmiştir. Bazı köy yollarına hiç girilmezken, bazı köy yolları da  günü kurtarmak için,yama yapılması vatandaşlarımızı üzmektedir.
 
Aksu mahallenizden Dikmen mahallemize devam etmesi gereken asfalt çalışması Hendek Belediye Başkan yardımcısının özel arazisine, çıkmaz sokak olan ve yaklaşık bir kilometrelik yolun gece çalışmasıyla asfalt yapılması vatandaşlarımızın eleştiri ve şikayetine neden olmuştur. Kamu kaynaklarının bu şekilde kullananlar kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu bilmezlermi.
 
Yeni eğitim dönemi başlayalı bir ayı geçiyor, hala taşımalı sistem birçok yerde devreye giremedi, vatandaş kendi imkanlarıyla çocuklarını okula taşımaya çabalıyor.
Maalesef bazı öğrenciler imkansızlıklar nedeniyle okula gidemiyor.  Aksu mahallesinden Dikmen mahallesine gitmesi gereken 8. sınıf öğrencisi,öğrenci servisi konulmadığı için okuluna gidememesi üzücü bir örnektir.
 
Yeni eğitim döneminde öğrencilerimize dağıtılması gereken kitapların bir çoğu hala verilmemiştir. Zaten öğretmen açıklarının olduğu okullarda öğrencilerin öğretmen tavsiyesi ile aldıkları kaynak kitapların  yasaklanması, sağlıklı bir eğitim-öğretim yılının başlamamasını engellemektedir.Bu durum öğrenci velilerinin tepkisine neden olmaktadır.
Yenimahalle'de yıkım kararı verilip kapatılan Cumhuriyet İlköğretim Okulunun yenisi yapılmadığından mahalle sakinlerinin umutları tükenmiş durumdadır.
 
Öğrenci velileri sözleşmeli öğretmenlerin değil liyakat sahibi kadrolu öğretmenlerin çocuklarına eğitim vermesini istiyor.
 
Belediyenin tesislerinden Uludere çayına akan lağım suları ve Uludere çayı boyunca oluşan kir ve yabani otların oluşturduğu kötü koku ve görüntü,  çay boyunda ikamet eden vatandaşlarımızın ortak  şikayetidir.
 
Hendek'te imar harçlarının ve emlak vergilerinin Sakarya'nın diğer ilçelerine göre yüksek olması, müteahhite göre fiyat ayarlaması yapılıyor söylentilerine belediye yetkilileri cevap vermelidir.
 
Kemaliye mahallesi kentsel dönüşün alanındaki evi yıkılan vatandaşlarımızın yeni evlerini teslim almayı, evini alan mahalle sakinleri de ev tapularını almayı hasretle beklemektedirler.
 
CHP Hendek ilçe örgütünce yapılan kamuoyu yoklamalarında ; başıboş sokak hayvanlarının toplanıp barınaklarına yerleştirilmesi, mahalle aralarında eksik olan çöp konteyner sayısının çoğaltılmasını, çöplerinin daha sık alınmasını, Turanlar Mahallesi başta olmak üzere atık su parası alınan tüm mahalleler kanalizasyon alt yapısının tamamlanmasını belediyemizden beklemektedirler.
 
Mahallelere Hendekli üreticilerin satış yapabileceği semt pazarlarının kurulması ve sağlık ocağı açılması talebi vardır.
 
Puna mahallesi sakinleri bitmek bilmeyen ve mahallelerine ulaşımını aylardır engelleyen köprünün ne zaman biteceğini sormaktadırlar.
 
Yıllardır kullandıkları ortak yayla arazileri olan vatandaşlarımız yayla evlerinden çıkartılmak için türlü bahaneler ile vergi ve harç istenmesini üzüntüyle karşılamaktadırlar. Tekrar köy statüsüne dönmek isteyen bazı mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla getirdikleri su için ücret talep edilmesini anlayamadıklarını belirtmişlerdir.
 
Çarşı esnafı kişiye göre farklı tabela vergileri alınmasından, ve esnafına göre stand açılması veya yasaklanması uygulamasından, partizan tavırlardan çok şikayetçiler.
 
Sporsever halkımız,kaldırılan Hendek Atatürk stadının tabelasının bir an önce yerine konmasını ve yalnızlığa terk edilen amatör futbol takımlarına belediyenin katkısını beklemektedirler.
 
İlçemizde sosyal yardımların taraflı dağıtıldığı, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşılmadığı, mahallesinde ihtiyaç sahiplerini belirten muhtarların devre dışı bırakıldığı söylentileri üzücüdür.
 
Hendek Cumhuriyet alanına bağlantısı olan bütün cadde ve sokaklarda trafik akışı içler acısıdır. Tek yönlü trafiğe açık olan caddeler denetimsizlikten tıkanmakta sürücüler arasında kavgalara neden olmaktadır.
 
Trafik sorununu çözecek yeni otopark alanları bulmak ve açmak Hendek belediyesi için farz olmuştur.
 
Eski Cumhuriyet ilkokulunun bulunduğu alana yapılan açık otopark ihtiyaca cevap veremiyor. Üstü yeşil alan altı zemine doğru çift kat otopark olarak seçim sözü verilen Hendek'in bu ihtiyacı niçin ertelenmektedir?
 
Rasimpaşa Cami altına yapılan otopark ücretsiz olmasına rağmen boş durmaktadır. Trafik polisi ve zabıtanın denetim yapmamasından,otopark yanındaki Prof. Ayhan Kızıl Caddesi,araçların gelişigüzel park yapmaları  nedeniyle kilitli durumdadır.
 
Fabrikalara ait personel taşıma araçlarının bekleyebileceği, yağmurdan, kardan, soğuktan koruyacak bir durak talebini emekçi kardeşlerimiz hak ediyorlar.
 
Belediye yöneticilerinin seçim zamanı hayalci seçim vaadleri ile oy istediklerini Hendek'liler unutmadı, gerçekleşmeyen seçim projeleri,  dağıttıkları kitaplarda kaldı.
 
Vatandaşlarımızın bu haklı talepleri, doğru yönetilen bir belediye bütçesiyle rahatlıkla gerçekleşir.
Yeter ki amaç hizmet olsun...
 
CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan AZAK