Vatandaş arayış içerisinde ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorlar ve bizi bir umut olarak görüyorlar ki karşılaştığımız herkesten olumlu tepkiler alıyoruz, dedi.

Sohbet etme imkanı bulduğu vatandaşlara özellikle ekonomik vaatlerde bulanan Arslan, konuşmalarında '' insanlarımız, hele ki gençlerimiz işsiz, umutsuz ve mutsuz'' vurgusu yapan Aydoğan Arslan şunları söyledi;

“Eğitim sistemimizin bozukluğu, eğitim ile istihdam arasındaki ilişkinin bir türlü kurulamaması sebebiyle diplomalı işsiz sayımız hayli arttı. Görüyor ve yaşıyoruz ki üniversite diplomalı gençlerimiz artık vasıfsız işlere bile talip oluyorlar. Talip oluyor ve belki iş de buluyorlar ama gerek ücret yetersizliği gerekse aldıkları eğitim ile yaptıkları işin uyumsuzluğu sebebiyle aynı iş yerinde bir yıl bile çalışamıyorlar.

Bunu istatistikler de gösteriyor ki, yüksek tahsil yapmayan gençlerimiz, iş bulma ve istikrar konusunda, yüksek tahsil yapan gençlerimize göre daha şanslılar. Bunun temel sebebi de malumunuz aldıkları eğitim ile yaptıkları işin alakasızlığı ve bundan kaynaklanan mutsuzluktur.

Ha, çalışanlar çok mu mutlu? Asgari ücretin bin 600 lira olduğu, vasıfsız elemanın ağzıyla kuş tutsa bile ücretinin bir türlü artmadığı bir ülkede nasıl mutlu olsunlar. Bakın bu ülkede dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı bin 662 lira. Yani asgari ücrete denk. Yani bir işçi kardeşimiz aldığı bu ücretle ancak karnını doyurabiliyor. Bu işçi kardeşimizin evli ve çocuklu olduğunu düşünün, diğer harcamaları nasıl yapacak, giyim, kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim gibi zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için nereden para bulacak? 







Biz İYİ’ler Türkiye’yi İYİ’leştirmek için, projelerimizle geliyoruz. Asgari ücretten vergi almayacağımız gibi, asgari ücreti yoksulluk sınırı üzerine çıkarmayı vaat ediyoruz, desteğinizi bekliyoruz.”