Ak Parti Hendek İlçe teşkilatı başkanı Ali Kemal Sofu 7 Nisanda belli olan Ak Parti Sakarya Milletvekili aday listeleriyle ilgili yankıları Hendek Habere değerlendirdi. Hendek Haber’in sorularını yanıtlayan Sofu milletvekili aday listesinde Ali İnci’nin 5.sıraya alınmasının kamuoyunda ‘’Ali İnci dışlandımı ?’’ şeklinde yorumlanmasının, Ali İnci’ye muhalif olan grupların yaratmaya çalıştığı bir negatif algı  çabası olduğunu belirterek ‘’Ak Parti genel merkezinde listeler profesyonel kadrolar ve son derece önemli stratejik değerlendirmelerle hazırlanmıştır. Genel merkezimizin takdiri bizim için önemlidir, ve bu seçimde aslolan 5 mevcut milletvekili sayısının arttırılması için daha etkili bir çalışma yürütülmesidir’ şeklinde konuştu.
 
Hendek Haber(Özel) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya ziyareti öncesinde Hendek Haber’e 7 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti Sakarya il teşkllatı ve Hendek ilçe olarak yürütülecek kampanya ve milevekili aday listelerinin açıklanması ardından kamuoyunda  dile getirilen ‘’Ali İnci parti tarafından dışlanıyor 5.  sıradan ilçe teşkilatı ve İnci mutsuz’’ şeklindeki iddiaları değerlendirdi..
 
Sofu İnci’nin daha üst bir sırada yeralmasının beklendiğini ancak 5.   sıranın bir hayalkırıklığı olmadığını vurgulayarak, ‘’bunun bir dışlanma olarak değerlendirilmesi muhalif grupların ve İnci karşıtlarının Ak Partiyi seçimler öncesinde yıpratmak amaçlı bir olumsuz kampanya yaratma niyetidir’’ şeklinde konuştu. Sofu listelerin hazırlanmasında genel merkez tarafından bir çok kriterin ve özellikle seçim kampanyalarının etkisinin arttırılması için stratejik noktaların değerlendirildiğini vurgulayarak  liste konusundaki  görüşlerini şu şekilde değerlendirdi;

‘’Elbette Ali başkanımızın listede  daha üst sırada yer alma beklentisi  hakimdi. Ama bu 5.  Sıranın bir dışlanma olduğu şeklinde kesinlikle yorumlanamaz. Ak Parti zaten mevcut 5 milletvekiliyle Sakarya’yı Ankara’da mecliste temsil etmekte. Yani bizim için 5 milletvekili zaten Ak Parti oylarıyla Sakarya’da kesin gözüyle baktığımız bir orandır. Hedef bu seçimlerde Sakarya’dan en az bir milletvekili daha çıkartmaktır. Bu çerçevede Ali İnci’nin 5. Sırada yeralması bizim 5 artı 1 hedefimiz için çalışmalarımızı kendisinin sonsuz enerjisi ve aldığı destekle seçimlerde bizi dahada güçlendirecektir’’
 
Ak Parti ilçe başkanı Sofu listelerin  genel merkezde son derece profesyonel kadroların stratejik öngörülüleri ve planlamalarının sonucu hazırlandıklarını belirterek, genel merkezin bu liste konusundaki takdirinin tartışılmaz olduğunu ve kesinlikle bir küskünlüğün sözkonusu olmadığını vurguladı..
 
KAMPANYALAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARETİ SONRASI START  ALIYOR
 
Seçim kampanyalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyareti sonrasında başlayacağını ifade eden Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı başkanı Sofu ‘’Pazar günü eğer bir erteleme yaşanmassa adaylarımızın Hendek’te bir tanıtım toplantısı olacak.’’ Ankara’da tüm adayların tanıtıldığı toplantı ardından da mitingler başlayacak…Şeklinde konuştu..