MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba Hendek Kargalı Hanbaba Mahallesi ve Uzuncaorman Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.  Vatandaşlara seslenen Zihni  Açba ‘Ankara’dan Sakarya’yı gözetleyen değil, Sakarya’nın Ankara’da sözcüsü olacağız’ dedi.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun ev sahipliğin de vatandaşlarla buluşmaya devam eden MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba önce Kargalı Hanbaba Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi, ardından Uzuncaorman mahallesinde vatandaşlara seslendi.
Açba’nın Kargalı Hanbaba ve Uzuncaorman mahallelerine gerçekleştirdiği ziyarete İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nigar Görüm ve Meclis Üyeleri eşlik etti.

Kargalı Hanbaba ve Uzuncaorman Mahallelerinde İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun kısa bir teşekkür konuşmasının ardından MHP Milletvekili Adayı Zihni Açba AKP’yi eleştirerek Büyükşehir yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İnsanlarımız birbirine düşmüş vaziyette    
                             
Ülkemizin bir çok yerinde insanlarımız etnik kimlikleri ile İnançlarına dayalı mezhepsel kimlikleri ile birbirine düşmüş vaziyette. Mezhepleri aştık son zamanlarda cemaatçi yapıları ile birbirlerine düşmüş vaziyetteler. Sebep ne? Bu cemaatler bu memlekette yeni çıkmadı ki, yıllardan beri var.

Bu memlekette sadece cemaatler değil Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Arnavut, Gürcü, Manav yıllardan beri var. Yıllardan beri birlik bütünlük içerisinde yaşıyoruz. Peki, ne zaman sıkıntı yaşamaya başladık? Bu iktidarın yanlış politikalara başlaması ile bu sıkıntılar yaşanmaya başladı.

Bu memleket masada kazanılmış bir memleket değil



Bu memlekette hiç kimsenin bir sıkıntısı yoktu ama şimdi şu hale gelindi, verelim Sivas’tan ötesini kurtulalım. Ya nasıl veriyorsun? Bu memleket oyun masasında kazanılmış bir memleket değil. Çanakkale’ye gittiğinizde Şehitlikte Kürdü, Gürcüsü, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Abazası, Manavı,



Arnavutu hepsi yan yana yatıyor.

Bizim %50’miz yok, bizim %100’ümüz var

Şimdi bir başka bölünmüşlük türü geldi ve körükleniyor. Gezi eylemleri oldu. Ve ülkenin Başbakanı yurtdışı gezisinden döndüğünde dedi ki, bizim %50’yi evinde zor tutuyoruz. Bunu dediğin andan itibaren bu memleketin insanlarını ikiye bölmüşsün demektir. Bizim %50 diye bir şeyden bahsettiğinde bizim olmayan %50’yi de işaret etmişsiniz, bizden olmayan %50’yi düşman olarak göstermişsiniz demektir. Biz diyoruz ki, bizim %50’miz yok, bizim %100’ümüz var. Bizim için her türlü etnik siyasi, ideolojik kimliğin üzerinde değer taşıyan bir kimliktir. % 50’nin değil bizim % 100’ün kimliğidir. Bu Türkiye cumhuriyeti devletinin kimliğidir.

Haksızlıkları ve Mağduriyetleri Dile Getiriyoruz

Her gittiğimiz yerde insanlarımızın problemlerini ve feryadını dile getirmeye çalışıyoruz. Sözünü ettiğimiz konu, Büyükşehir yasası ile köy statüsünden çıkartılıp mahalle statüsü kazanan yerleşim birimlerimizin maruz bırakıldıkları haksızlıklar ve mağduriyetlerle ilgili.
Bu yasa ile birlikte Köy iken sahip olduğumuz avantajlar elimizden alındı, yerine hiç haberdar olmadığımız bir takım külfetler ve bir takım kamburlar sırtımıza vuruldu.

Peki, nedir bunlar? Köy statüsünden kaynaklanan Köylerin sahip olduğu bir takım arazileri, koruları ve Köy statüsü gereği Devlet’ten aldıkları bir takım yardımlar vardı.

İlk iş olarak Köylerin arazilerine el konuldu, ardından ormanlar kesildi, ardından insanlarımızın kazma ile kürekle dağlardan kazarak, boru döşeyerek getirdiği suya saat bağlandı.

Yetmedi kullandığımız suyun parasını ödediğimiz gibi, kanalizasyon diye bir şey yokken atık su parası ödemeye başladık. Birden alınan araziler müşterisi belli olan ihaleler ile birilerine peşkeş çekilmeye başlandı. Bu problemler, geçen yıl çıkartılan Büyükşehir yasası ile Köy statüleri kaldırılan bütün mahallelerin ortak problemi. Vatandaşlar su saatleri takılmaya başlandığında feryat edince bizlerde bu konuyu dile getirdik ve saat takma işlemleri durduruldu, peki ne zamana kadar?  Seçimden sonraya kadar. Peki, seçimden sonra ne olacak?

İlk iptal edeceğimiz yasa, Büyükşehir yasasıdır

MHP Meclis Grup Toplantısında, Genel Başkanımız bir açıklama yaptı, dedi ki, eğer MHP iktidara gelirse ilk olarak yırtıp atacağımız ve iptal edeceğimiz yasa Büyükşehir yasasıdır. Dediğimiz gibi, her gittiğimiz yerde bir meseleyi gündemimize alıyoruz. Ek olarak Sakarya’nın yıllardan beri Ankara’da doğru ve gerektiği gibi temsil edilmiyor olması. Seçilenler kendilerini sadece kendilerini seçenlerin vekili olarak görüyorlar. Ve diyorlar ki bunlar bizim %50. Biz de diyoruz ki bizim %30, %50, %70’miz olmayacak. Bizim %100’ümüz olacak. Yani bu Ülkenin Vatandaşı olma, bu Ülkenin insanı olma şerefini taşıyan her insan, bize oy versin yada vermesin bizim için hizmete layık bir insandır, başımızın tacıdır. Biz bu niyetle yola çıktık. Niyetimiz bize oy verenlerin değil Sakarya’nın  vekili olmaktır. Ankara’da gözcü değil, Sakarya’nın sözcüsü olacağız  ” dedi.

Konuşmanın ardından Vatandaşların sorunlarını dinleyen Açba talepleri not aldı.