Hendek ilçe genelinde coronavirus akalarını temsil eden kırmızı alanların yeşile dönüşü sevindirirse yer yer bulunan kırmızı alanların sürmesi riskin sürdüğünü anlatmakta…

Hendek İlçe merkezinde geçtiğimiz aylarda ilçemiz Hendek’in  tamamen kırmızıya bürünen harita bugünlerde normale döndü Sağlık Bakanlığı’nın hizmete sunduğu Hayat Eve Sığar (HES( uygulamasındaki risk haritası tedbirlerin etkisini ortaya koydu.

Geçtiğimiz aylarda neredeyse tamamı “yüksek riskli” anlamına gelen kırmızı olan Hendek ilçe merkezi ve mahallelerinde harita normale dönmeye başladı 14 Ocak tarihi itibariyle ilk aşılama işleminin başlanması ile bahar aylarında yasakların tamamen kalkacağı hayatın  yeni normale döneceği tahmin ediliyor.

Ülke Genelinde sürdürülen tedbirler ile birlikte vatandaşlar evlerinde izole olmayı sürdürürken, vaka sayılarındaki azalmalar da hem haritada hem hastanelerdeki boş yatak kontenjanlarında kendini gösterdi.

Öte Yandan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Sosyal Medyadan Yaptığı Paylaşım ile Salgına karşı tedbirleri sıkı bir şekilde uygulamaya devam edersek; kısıtlama olmayan, kontrollü bir yaşam sizleri bekliyor. Birbirimiz için mücadeleden vazgeçmeyelim ! diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.