Haydi Gençler Yüzmeye

Proje kapsamında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Olimpik Yüzme havuzu, Erenler Gençlik Merkezi yüzme havuzu, Karasu İlçe Müdürlüğüne bağlı yüzme havuzu  ve Hendek Gençlik Merkezi yüzme havuzlarında  ücretsiz ve pandemi kurallarına uygun şekilde ve gerekli hijyen şartları sağlanarak, yüzme bilmeyen, öğrenmek isteyen herkese yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’’ projesi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Proje kapsamında yaz boyunca birçok kişiye öğretilen yüzme, okulların açılmasının ardından yavaşlaması beklense de proje tüm hızı ile devam ediyor. Yüzme kurslarına katılan öğrenciler okullarının ardından yüzme havuzuna gelerek antrenmanlarını aksatmadan yapıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yurt Müdürlüklerinin açılması ile birlikte ‘‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’’ projesi yurt bünyesinde bulunan yüzme havuzları proje kapsamında öğrenciler için kullanıma açıldı.
Merkez erkek yurtları Olimpik yüzme Havuzu ve Erenler Gençlik Merkezi Yüzme Havuzu, kız öğrencilere iste Rahime Sultan Yurt Müdürlüğünde bulunan yüzme havuzunda ücretsiz kurslar verilmeye başlandı 

Alanında uzman antrenörler yönetiminde sistematik bir şekilde ilerleyen çalışmalarla yüzme öğrenen kişi sayısında da yıl sonuna kadar önemli rakamlara ulaşılması hedefleniyor.