Son Meclis

Hendek Belediyesi Meclisi Mart ayı olağan toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında, Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Açık, şeffaf ve güvenilir meclis

Gündem maddelerine geçilmeden önce bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, yerel seçimler öncesi son toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek “ Son meclis toplantımızı yapıyoruz. Bizlerden sonra da devam edecektir, gelecek olan arkadaşlara da şimdiden başarılar diliyorum. Bir dönem sizlerle birlikte güzel ve uyumlu çalışmalar yaptık. Bizler yine Hendek’te birlikte olacağız. Allah birlik ve beraberliğimizi devam ettirsin. Hepinize çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Elimizden geldiğince hep birlikte güzel hizmetler vermeye çalıştık. Bu meclis şeffaf, açık ve hesap verebilir bir meclisti. Gelen vatandaşları dinleyen, sorunları çözmek için uğraşan bir meclis oldu. Ayrım yapmaksızın hizmet ettik. İnşallah bizden sonra gelecek olan arkadaşlarımızın da Hendek için güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Bu hizmetlerin yapılmasında en büyük gayreti gösterip emek veren personelimize de teşekkür ediyorum” diyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar günü öncesi bayan meclis üyelerinin Dünya Kadınlar Gününü kutlayıp hediye verdi.   

Daha sonra Meclis Üyeleri, Sevda Salihoğlu, Şenay Sakal, Hüdaverdi Bahadır, Cengiz Şişman ve Ahmet Ay, birer teşekkür konuşması yaptı. Konuşmalar yapılırken duygusal anlar yaşandı.

Her şeyi Hendek halkı için yaptık

Meclis Üyesi Ahmet Ay “ Hendek için en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Bu meclise insanlar bizleri buraya kendilerini temsil için gönderdiler. Güzel bir dönem geçirdik. Her şeyi Hendek halkı için yaptık” diyerek helallik istedi.

Hepimiz Hendek için çalıştık

Hüdaverdi Bahadır ise konuşmasında “ Burada uyum içerisinde çalıştık. Uyumlu çalışmaya vesile olan başta İrfan Başkanımıza, başkan yardımcılarımıza, büyükşehir başkan vekilimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimiz Hendek için çalıştık ” dedi.

Dürüst bir başkanla beş yıl çalışmak benim için büyük bir şerefti

Sevda Salihoğlu da bir konuşma yaparak “  Bir dönem boyunca İrfan Başkan ve sizlerle çalışmaktan şeref duydum. Dürüst bir başkanla beş yıl çalışmak benim için büyük bir şerefti. Yeni gelecek olan arkadaşların da hassasiyetle çalışacağına inanıyor ve emaneti onlara bırakıyoruz “ dedi.

Üzerimize düşeni yapmaya hazırız

Cengiz Şişman da “ Bizler Hendek’te yaşamaya devam edeceğiz. İhtiyaç olduğu zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız “ dedi.

Hendek ve Hendek halkına şükranlarımı sunuyorum

Şenay Sakal da bir konuşmasında “ Hendek ve Hendek halkına şükranlarımı sunuyorum. İyiki Hendek’te siyaset yapmışız. Siyasi liderimiz Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, kendisi ile çalıştığım Belediye Başkanımız Ali İnci’ye, İrfan Başkana, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu hizmetleri yaparken vaktimizden verdiysek hakkımız helaldir. Bundan sonra geleceklere de başarılar diliyorum. Bizlere düşen ne varsa da Hendek ve Hendek halkı için yapmaya hazırız.   “ dedi.

Konuşmaların ardından gündemde bulunan,  TEİAŞ tarafından yapılan yenileme çalışmaları kapsamında Osmanca-Adapazarı enerji iletim hattı güzergah değişikliklerinin işlenmesi için hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan tadilatı ile ilgili komisyon raporu, Uludere yan yoldaki imar yolu için 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı ile ilgili komisyon raporu ve İlçemiz Büyükdere Mahallesi 1396 ve 1397 adalar arasında kalan yol için 1/ 1000 ölçekli  Uygulama İmar Plan değişikliği(Mahkeme Kararı uygulanmak üzere) ile ilgili  komisyon  raporu maddeleri görüşülerek kabul edildi.

Gündemin ilave maddesi olan İlçemiz Çakallık Mahallesi sınırları içinde bulunan Mezarlık Sokak isminin, Selim Çim Sokağı, Muhtar Sokağı isminin de Çiçek Sokak olarak değiştirilmesi ile ilgili madde de görüşülerek kabul edildi.

Meclis toplantısı sonunda, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, hizmetleri anısına meclis üyelerine hediye vererek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.