Uzuncaorman - Yayalar yolunda dar ve aşırı süratli geçmekteler...

“Bu anayol üzerinden aşağıya dönerken, bu yolda normal şartlarda , çocuklarda var , gidilmesi gereken bir hız sınırı var. Normalde bu hız sınırı aşıyor, O gün bizim köpeğimiz hatalıydı , ama normal vatandaşın oradan belirli hızla gelmesi gerekiyor. Küçük bir çocuklar bakkaldan dönüyor olabilir. 

İkincisi hayvan kaza yaptı, baya ağır durumdaydı, biz 153 ü aradık fakat biz 153 de kişiyle biriyle karşılamadık. Normal şartlarda Beyaz masa olduğu için yedi gün yirmidört saat ulaşılması gerekiyor. Sakarya Belediyesini ulaştık, Sakarya Belediye De bu durumu ilginç buldu, onlara nasıl ulaşamıyorsunuz dediler. Daha sonra onlar döndü, O kargaşada, bir vatandaş, veterinere ulaştı, o vesile ile belediye ilgilenmeye ulaştı. 17:30 sularında kaza yaptı  iki buçuk saat sonra, 19:30 da belediye hayvan aracı geldi, oda ambulans değil, normalde sokak hayvanlarını topladıkları, içinden çöp konteynırlarını olduğu bir şey, ben bekliyorum orda zaten hani sinirliyim , sedye yok, gelmiş arkadaş, eldiveninde takmış, aldı hayvanı , attı içeriye yaralı bir şekilde, ben orda bekleyim dedim, yok mikrop kaparsınız orda beklemeyin dedi, bizde gelicez dedik, biz geleceğiz diyince, veteriner aradı, normal şartlarda alıp barınağa bırakacaklardı, ertesi gün bakılacak, yani şeye köpeğe ogün ilgilenemeyecek. 

İki Buçuk Saatte geldiler aldılar, köpeğimizi çöp gibi arabaya attılar… 

Ogün ölebilirdi köpek. herkesin yaşam hakkı var, hayvanların, sokak hayvanları olabilir, ev hayvanları olabilir, belediye onunla ilgilenmesi gerekiyor. Veterineri evden alıcaz sonra barınağa gideceğiz dediler, yine yarım saat kırkbeş dakika hayvan arkadaykan dolaştık, orda hayvanın üstüne şeyler düştü çöp konteynerleri, plastik çöpler düştü, yolda durduk, hayvanın yanına geçtik, tekrar hayvan yaralanmasın diye, veterineri aldık evinden, barınağa gittik. Barınakta Da zaten şartlar kötü, yani hayvanlar kafeslere alınmış, hiçbir şey yok, hepsi birbirini yaralıyor, Veteriner Kemal Bey den hiç bir şikayetim yok , elinden geldiği kadar ilgilenmeye çalıştı ama, onunda yapacakları sınırlı. Ama çok iç açıcı gelmedi, bazıları hasta yaralı, kemal bey onlara baktık onlar önceden oldu dedi , ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Hayvana müdahale ettiler, bazı iğ neler yapıldı, röntgen yok, steril ortam yok, köpeği yere koyduk yürüyor mu yürümüyor onlara bakıldı, ondan sonra vitamin vesaire bir takım iğneler yapıldı, ön kolu tutmuyor, ordada tutmuyor, ama bakılmadı, yani belediye orda bekletebilir diler, ogün müdahale edebiliriz. Normal insanlara bakıldığı gibi, çünkü belediyenin o hizmetleri vermeye hakkı var. Bir vatandaş olarak, benim baktığım köpeğim, hizmet veriyorsada onada vermeli, çünkü hayvan haklarına gelince, seçim dönemlerinde, bir çok açıklama yapılıyor, ama gerçeğe gidildiğinde kesinlikle böyle bir şey yok, yan, o köpeği çöp gibi atmaları , beni dehşete düşürdü, o köpeği çöp gibi atmaları, içindeki, şeyler var hayvan taşıma aracıyla başka şeyler taşıyorlar, ambulans yok, ambulans olması gerekiyordu. Sakarya belediyesinin baskısıyla geldiler, bu şekilde yapıldı, iğneler neler yapıldı, biz sonra geldi, köpek sakat, röntgen çekilmesi gerekiyor, yok. Biz bu arada kendi aracımız olmadığı için dedikki aşı için istedik, de ki kendiniz getirirseniz aşı yaparız, peki benim aracım olmak zorunda mı,  değil, benim köpeğimi al götür aşısını yap diyemem.Ben bunu belediyeden talep ediyorum, bununla ilgili yapmaları gereken hizmetleri yapmıyorlar. 

Çöp Konteyneri Miz yok… Dilekçe verdik dönen yok…

Şu çöpleri özellikle göstermek istiyorum, ben belediyeye gittim, dilekçe verdim, burda çöp konteyneri yok dedim, onunla ilgili dilekçemi aldılar, aradan 5-6 ay geçti gelmediler, keşfede gelmediler, bana açıklamada yapmadılar. Bu gördüğünüz yol hayvanın çarptığı tolun , kenarları tamamla çöp, çevreyi kirletmişler, yol boyunca çöp içerisinde, hataa biz bir ara onları toplamayı düşündük,  çok yol alamadık ama , yani belediyenin burada kendisinin bilgisi olması gerekiyor, buraya hizmet vermesi gerekiyor. Hiçbir şekilde hizmet vermiyor. Bu arada ben hiçbir partinin, herhangi bir şeyin yetkilisi görevlisi ve mensubu değilim, ben geçen sene burda oyda kullanmadım, ben başka bir yerden buraya taşındım. Bunuda biliyorum hemen böylede değerlendirirler. Dediğim gibi bakmıyorlar, şimdi belediye  işçileri suçlayacaklar, Ben biliyorum ama elinizde tutanağınız varmı, belediye işçileri gelmemiş, biz burayı denetliyoruz dediniz mi , demediniz, burada ilk defa kaza olmuyor, biliyorsunuz bu yolun başındada kazalar oluyor, bu hayvanlarda gerçekten hak ettikleri değeri özeni göstermeleri gerkeiyor, yaşam hakkı var yaşam hakkı kutsaldır. Herkesin bunu bu şekilde değerlendirsinler, gereken ilgiyi göstersinler, ve hala ben bekliyorum bir yetkili bekliyorum, bu köpeğin alınıp röntgene götürüp bakılması gerekiyor.

Ben görüyorum belediye her yere tanıtım ofisi açılıyor, vatandaşa hizmet veriyor musunuz, vermiyorsunuz, geçen o otoparkın içinde yapılmış, buraya ne yapıyorsunuz tanıtım ofisi, pazar yerine gittim, orada bir çok tanıtım ofisi personeli çalışıyor, ama vatandaşın hizmetine geldimi , hiç birşey yok , peki vatandaşın dilekçesi hiçbir şey değiştirmiyor.” dedi.