23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Hendek Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Kutlamalar Yeni Spor Salonunda devam etti. 

YOĞUN KATILIM

Çelenk sunma törenine Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, askeri erkan, bürokratlar, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürünün anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törenin ardından protokol mensupları öğrencilerle birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.

YENİ SPOR SALONU

Çelenk töreni sonrası ilçe protokolü Hendek Yeni Spor Salonunda düzenlenen etkinliklere katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut ve Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez halkı selamladı. Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler, folklor gösterileri ve okullar arası yumurta ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere İlçe Protokolü tarafından madalyaları ve hediyelerinin takdim edilmesiyle birlikte tören sona erdi.

ÇOCUK ŞENLİĞİNE DAVET

23 Nisan etkinlikleri kapsamında Hendek Belediyesi tarafından, 23 – 24 Nisan tarihlerinde saat 13:30 22:30 saatleri arasında Belediye Otoparkında düzenlenen çocuk şenliğine tüm aileler ve çocukları davet edildi.