Sakarya, yeni teknolojilerle üreticiyi buluşturacak olan 3. Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı için güç birliği yaptı.

Sakarya Ticaret Borsası ve Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu öncülüğünde GL Platform Fuarcılık tarafından üçüncüsü düzenlenecek Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı için geri sayım başladı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek fuar 11-14 Kasım tarihleri arasında Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda düzenlenecek.

Fuarda, tarımdaki son yenilikler ve teknolojik gelişmeler, büyük ve küçükbaş hayvanlar, çiftlik ekipmanları, genetik alanındaki son yenilikler görücüye çıkacak. GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuar öncesi Sakarya sektör temsilcileriyle danışma kurulu toplantısında bir araya geldi. Sakarya ekonomisi için önem arz eden bu fuar için gerçekleştirilen toplantı, güç birliğine sahne oldu.

Toplantıya Sakarya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Sakarya Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile siyasi parti il başkanları katıldı.

Üçüncü Tarım Hayvancılık Fuarı Hendek de düzenlenecek

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, fuar için ortak aklın şart olduğunu belirterek “Gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki büyük potansiyelinin artmasını sağlayan bu fuar sayesinde inanıyoruz ki üreticimizin bilgi ve becerileri artacak, tarımsal verimlilik ve elde edilen kazanç yükselecek. Bu fuar, hepimizin başarısı olacak” dedi. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ise “Fuarlar, yalnızca tarım ve hayvancılık sektörüne değil, tüccara, sanayiciye ve şehrin tanıtımına katkı sağlar. Sakarya’ya yakışır bir fuar gerçekleştirmeliyiz, biz elimizden geleni yapmaya hazırız” diye konuştu.

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hızır Çağrı Güngör ise fuara tam destek verdiklerini açıkladı. Güngör “Çiftçimiz için teknolojinin imkanlarını tabana yayan, tarım ve hayvancılıkta katma değeri artıran bu fuar için belediye olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağımızdan emin olabilirsiniz. Kusursuz bir fuar hedefliyoruz” dedi. Sakarya Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar da "Fuarlar sayesinde katma değer oluşturarak bu sektörü ileriye taşımamız gerekiyor. Bu yönden fuarımız bizi gururlandırıyor” diye konuştu. Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut da danışma kurulu üyelerine seslenerek "Akademik araştırmalarımızla büyük katkı sağlayacağız. Yalnızca AR-GE açısından değil, tüm uygulamalarda yanınızda olacağımızdan şüpheniz olmasın” dedi. 

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ekonomi çarklarının dönmesi için fuarlara ihtiyaç olduğunu belirterek “Biliyoruz ki üreticilerimiz bu fuarı dört gözle bekliyorlar, biz var gücümüzle çalışacağız. Sizlerin de destekleri ile en iyisi için tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız” diye konuştu.