DEPOLAR VE RAFLAR DİDİK DİDİK İNCELENİYOR

Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri ilçe genelinde bulunan tüm market ve gıda satış yerlerinde ilgili kurumların da katılımıyla denetimlerini yapmaya devam ediyor. Depolar kontrol edilirken, stokçuluk fahiş fiyat, etiket-kasa fiyatları ile diğer tüm incelemeler aralıksız sürüyor.

Polis ve Gıda Denetçisi Eşliğinde Hendek Market Depolarına baskınlar düzenlendi

DEPOLAR DENETLENDİ

Hendek Belediyesi Zabıta ekiplerinin yanı sıra, Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Görevlileri eşliğinde vatandaşların mağdur olmamalarına adına başlayan denetimler aralıksız sürüyor.  Son günlerde ülke gündeminde yer alan sıvı yağ fiyatlarındaki artış ve ürün tedariği konusunda oluşan hassasiyet üzerine vatandaşların mağduriyetini önlemek adına başta zincir marketler olmak üzere ilçe genelinde bulunan tüm marketlerin yağ reyonları, gıda satış yerleri ve depolarını tek tek inceledi. 

Polis ve Gıda Denetçisi Eşliğinde Hendek Market Depolarına baskınlar düzenlendi

TEK TEK BAKILIYOR

Ekipler ayrıca fiyat tutarsızlığı, gramajlarda eksiklik ve etiketlerde fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını kontrol etti. Fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetimlere ara vermeden haftanın her günü devam ettiği belirtildi. Görülen hatalar için ise tutanaklar hazırlanarak idari yaptırım için işlem başlatıldı. Ayrıca gelen tüm şikayetler inceleniyor. 

Polis ve Gıda Denetçisi Eşliğinde Hendek Market Depolarına baskınlar düzenlendi

FIRSATÇILIĞA İZİN YOK

Ekiplerin fırsatçılığa izin vermemek için teyakkuz halinde olduğunu açıklayan Hendek Belediyesi, “Stokçuluğa ve fırsatçılığa izin vermeyeceğiz. Devletimizin ilgili tüm kurumlarıyla birlikte marketlere yönelik stok başta olmak üzere fahiş fiyat denetimleri kesintisiz sürmektedir. Vatandaşımızı mağdur edip, zora düşüren olumsuz durumlara ve fırsatçılara asla geçit verilmeyecektir. Bu konuda ki şikâyetleri Ticaret Bakanlığı Alo 175 Tüketici Danışma Hattına ve 444 54 03’nolu telefondan Belediyemiz Beyaz Masaya iletebilirler” denildi.