Hendek’te Yaşanan patlamalar sonrasında 4 çalışan yaşamlarını kaybettiği 114 kişinin yaralandığı ve 92 sinin taburcu edildiği, 22 vatandaşın halen tedavilerinin sürdüğü Hendek Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldılar.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca , İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Sakarya Hendek’teki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden hastalarımızı Hendek Devlet Hastanemizde ziyaret ettiler. 

Bakan Koca şunları belirtti ; “Hastaneye kaldırılan 114 kişiden 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor. Hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum.” dedi

Dr Fahrettin Koca Hendek'te

Bakan ayrıca bölgedeki patlamalar sonrasında çevreye yayılan zehirli gazlarla ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptır. 

Açıklamasında;”SAKARYA HENDEK’TE, havai fişek fabrikasındaki patlamaya yakın bölgelerde, havaya karışan ZEHİRLİ GAZLARA KARŞI tedbirli olmalıyız. En az 12 saat dolana kadar dışarı çıkılmamasını, kapı ve pencerelerin kapalı tutulmasını, klimaların çalıştırılmamasını öneriyoruz.” dedi.

Bölgede Arama kurtarma ve soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Hendek'te kriz masası oluşturuldu

Patlamada 4 Çalışan Yaşamını Yitirdi Yüzlerce kişi yaralandı...

Patlamada 4 Çalışan Yaşamını Yitirdi Yüzlerce kişi yaralandı...