29 Mayıs günü saat 17.40 sıralarında Hendek ilçesi Akpınar cami lojmanında cami imamının eşi  mağdurenin ikamette tek başına bulunduğu esnada kapıya gelen şüpheliler 1 erkek 1 kadın şahsın kendisini bayıltarak içeriye girdiğini belirtmişti.

Girmiş oldukları evde bayılttıkları bayanın kolundan 40 gr bileziği almışlardı. Sonrasında ikametinin içerisine girilerek cüzdanındaki 400 ₺ civarı paranın ve cep telefonunun alındığını baygınlığı geçtikten sonra fark ettiğinini belirtmişti.

Aradan geçen iki gün süre zarfından çalınan bilezik ve cüzdan, cep telefonu çaldıkları öğrenilen şahıslar, 31 Mayıs günü saat 15:00 sıralarında cami imamı ekiplerimiz ile irtibat kurarak ikametinin balkonuna siyah renkli poşet bırakıldığı tespit edildi.

Hendek Akpınar Mahallesindeki eve gidildiğinde, poşetin içerisinde cüzdan olduğu görülmüş,cüzdanın içerisine bakıldığında çalındığı belirlenen bileziğin olduğu görülmüş konu ile ilgili Hendek İlçe Emniyet müdürlüğü çalışmalarına yeniden başladığı öğrenildi. 

Olayı gerçekleştiren kişilerin, 2 gün gibi kısa bir sürede olay yerine yeniden gelerek, bileziği ve cüzdanı bırakmaları, pes dedirtirken, yaşananlar bölge halkında büyük tedirginlik uyandırdı.