Geçen hafta gerçekleştirilen ziyarette Muhtarlar İl Başkanı Yunus Teveri Terletti. Hendek Çukurhan Mahallesinin 8 yıldır giriş ve çıkışının olması sorununu dile getiren Mahalle Muhtarı, çok sayıda kazanın yaşanmasına rağmen çözüme ulaşamadık diye sitemde bulundu.

“Ben Hendek Çukurhan Mahalle Muhtarı Taner Azun, Bu D-100 karayolu 8 yıl önce bizim köylerimize giriş - çıkış verilmedi, 4 tane mahalle çok mağdur durumdayım. Köylerimizde kendi köyümüzden de olmak üzere  onlarca trafik kazası ve ölümlü kazalar oldu. Daha önce Binali Yıldırım’a Dilekçe verdik, bölgeye gittik, Ankara gittik ama hayata geçiremedik.. Olmazsa olmaz, bütün muhtar arkadaşlarım biliyor. Bir gün de çayımı, kahvemi içmeye gelin. Benim köye araçla gire biliyorsanız, ben bu talebimden vazgeçerim” dedi.

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever “Hendek Çukurhan Mahallesine gelelim dedi. Aciliyetine göre bize talep gelirse bizde yardımcı olmak için mücadele ederiz. Bu sefer yanlış yönlendirmek zorunda kalırız.” dedi.

Hendek D-100 Çukurhan girişinde geçmişte yol kesme eylemleri ile seslerini duyurmak isteyen vatandaşlar amacına ulaşamamıştı.

Diğer bir husu Mahallenin Büyük Bölümünün karşı alanda kalması, yaya üst geçidinin ise bir hayli uzakta olması , yoldan karşıya geçişlerde de büyük ölümlü kazalara neden oldu.

Bölge sakinleri orta refüje koyulmak istenen bariyerlerin konulması durumunda en yakın dönüşün 3 Km ileride Beylice Mahallesinden dönmesi zaruriyetiyle karşı karşıya kalırken, diğer bir dönüş istikameti ise 5 Km köyden ileride Gümüşova girişi olarak belirlenmişti.

Şu anda orta refüjde bariyer olmamasını fırsat olarak kullansalar da çok büyük risklerle köylerine giriş yapmaktalar.

Öyleki Hendek İstikametinden Cukurhan Mahallesine girmek isteyen bir otomobil, sol şeritte bayır aşağı sinyal vererek inmesi ve yavaşlayarak kendisini dar bir orta alana atması gerekmekte. Diğer bir husus ise bu alandan karşı Gümüşova yönünden gelen otomobillerin bir anda belirmesi ve orta alanda kalma süresinin uzaması yolun bölümünde yeterli manevra alnın bulunmamasından dolayı bir çok takla atan araçların oluşturduğu can kayıplarının yaşandığı kazalar meydana gelmekte.