“18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MİNİK YÜREKLERDE”

Şehitlikte başlayan kutlama programına; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Mehmet Arslan ve Muhammed Turgut, Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı, Meclis üyeleri, Ak Parti Kadın kolları Başkanı, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yenimahalle Anaokulu müdürü Nuriye ÜNAL günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşamaktayız. Türkün ateşten gömlek giydiği bu var olma mücadelesinde yüce Türk milleti topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanmıştır. Vatanları uğruna hayatlarını feda eden; şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.” Diyerek konuşmasına son verdi.

“Dur Yolcu, Şehit, Adım Mehmet, Bayrak” isimli şiirleri coşkuyla okuyan çocuklar misafirlerden tam not aldı. Okul öncesi öğretmeni Şefika AKÇAY’ ın “Şehit Mektubu” adlı şiiri okuması duyguları tırmandırırken, Şehit Yoklamasındaki çocukların hep bir ağızdan “BURDA!” sesleri doruk noktasına ulaştırdı. Şehit Ali Gaffar OKKAN’ ın kabrine çelenk bırakan minik bedenler, kocaman yüreklerinden gelen en içten duygularla dualarını ve Fatiha’larını aziz şehitlerimizin ruhlarına gönderdi.

Ekmek ve hoşaf ikramı ile o dönemde yaşanan zorluklar hatırlanarak tören sonlandırıldı. Yenimahalle Anaokulu Ekibi; Çocukların atalarını, şehitlerini rahmetle, saygıyla anmaları, vatan sevgisi, bayrak sevgisi kazanmaları ve büyük bir vefa ile gelecekte yeni nesillere milli ve manevi değerleri aktarma hususunda kendilerine büyük görevler düştüğünü, bu görevin bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti.