Hendek Kalayık Mahallesi sakinlerinden olan 87 yaşındaki Satar, geçtiğimiz ay beyin kanaması sonucu Hendek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştı.

Tedavisi sırasında tedbir amaçlı göğüs tomografisi çekilen Burhan Satar’da Kovid-19 belirtileri görülmüş, yapılan testlerde de virüse rastlanması üzerine Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Satar, doktorların tüm çabalarına karşın Kovid-19’un yol açtığı çoklu organ yetmezliği sonucu Cuma akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Uzun yıllar New York’ta yaşayan ve ABD Müslümanlar Birliği Genel Başkanlığı’nı da yapmış olan Burhan Satar’ın öğrencilik yıllarında Brooklyn Fatih Camii’ne gelişlerinde tanıştığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tedavi sürecini yakından takip ediyordu.

Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi Dr. Egemen Bağış, sosyal medyada twitter hesabından Sattar’ın vefatına ilişkin bir mesaj yayımladı ve üzüntülerini dile getirdi.

Bağış, paylaşımında şunları dedi:

“Öğrenciliğimizin geçtiği ABD’deki ilk Türk camisi, Brooklyn Fatih Camii Başimamı ve Amerika Müslümanlar Birliği Genel Başkanı BURHAN SATAR , Hocamız Hakk’a yürüdü. Mekanı cennet olsun. ABD’deki Türk toplumuna ve biz gençlere çok emek veren bir büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin.”

Satar'ın cenazesi, ikamet ettiği Kalayık Mahallesi’nde evinin bahçesinde saat 15.00’da kılınan cenaze namazının ardından Kalayık Mahallesi Aile Kabristanlığına defnedildi.

Merhuma Allahtan rahmet, kederli ailesi ile yakınlarına başsağlığı dileriz.

Cumhurbaşkanı 2004 yılında New York'u ziyaretinde çekilen Fotoğrafda soldan sağa ABD'de ilk İslami cenaze işini kuran ve 2001 Dünya Ticaret Merkezi İkiz Kuleleri'ne terör saldırıları sonrası New York Polis Teşkilatı'nda Toplum Koordinatörü olarak görev yapan Erhan Yıldırım, Burhan Satar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer almakta.