Basın mensuplarıyla Ormanpark’ta bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, 

“Şehrimizde Sakarya SGK kavşağında, yıllardır yaşanan trafik sorununu artık çözüyoruz. Sakarya SGK Köprülü Kavşak çalışmalarımızda son noktaya geldik. Adapazarı, Serdivan ve Erenler kesişim noktasında bulunan düzenleme ile üç ilçenin de ulaşımını rahatlatıyoruz ve zaman kaybını ortadan kaldırıyoruz. Köprülü kavşak 22 m eninde, 33 m açıklıkta olup proje kapsamında 1.200 metre uzunluğunda istinat duvarları, kaldırım ve yağmur suyu hattı imalatı yapılmıştır. Ayriyeten toplamda 10 bin m³ beton, 800 ton demir, 50 bin ton asfalt kullanılmıştır” açıklamalarında bulundu. Açıklama sonrası Başkan Ekrem Yüce ile beraber SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, Fen İşleri Dairesi Başkanı Cevat Malçok ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Kenan Şahin, basın mensuplarıyla çalışmalara bilgi paylaşımında bulundu.

Kavşak Tamamlandı, resmi açılış tarihine hazırlanıyor…

Kavşağın maliyeti yaklaşık 40 Milyon Lira

Başkan Yüce ayrıca, “SGK Köprülü Kavşağının maliyeti yaklaşık 40 milyon liradır. Daha önce 2021 yılı içinde hizmete sunacağımızı söylediğimiz Sakarya SGK Köprülü Kavşağını böylelikle trafiğe açmış olduk. İnşallah yakın zamanda resmi açılış törenini gerçekleştireceğiz. Sakarya’mıza hayırlı uğurlu olsun” diyerek müjdeyi paylaştı.

Kavşak Tamamlandı, resmi açılış tarihine hazırlanıyor…

Köprünün yüksekliği karayolları mevzuatına uygun

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğü proje köprü bölümü Karayolları mevzuatlarına uygun olarak, 4 buçuk metre yüksekliğinde, 32 buçuk metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde inşa edildi. Projenin inşasında ayrıca, köprünün güçlendirilmesi için Ard Germe (Çelik halatların gerilmesi) tekniği kullanıldı.