Daha sonra pozitif düşünme ile ilgili “ Kendini İyi Hisset “ mesajıyla tüm personel birbirini kucaklayarak keyifli anlarla gülümsediler. Hayatta paylaşmanın ve dayanışmanın ruh sağlığımızda önemli olduğunu anlatarak , olumlu düşüncelerimizi besleyerek zorluklarla başa çıkmanın mümkün olduğunu bir interaktif çalışma ile gösterdiler.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör ve İlçe Sağlık Personelinin katılım sağladığı toplantı ve etkinlikte özellikle bu konunun büyük bir Halk Sağlığı sorunu olduğu konusu ele alındı.

Tabuları yıkarak bu konunun önemsenmesi gerekiyor zira İstatistiklere göre her 40 saniyede biri, hayatına son veriyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl 800 bin kişi intihar ederek hayatını kaybediyor.

İntihar ile depresyon ve alkol kullanımı gibi akıl sağlığı ile ilişkili sorunlar arasında bir ilişki gözlemlense de çok sayıda intiharın stres, mali sıkıntı, ayrılık, kronik bir acı ya da hastalık gibi kriz anlarında meydana geldiği belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre çatışma alanlarında yaşayan, felaketlere, şiddete, tacize, kayba maruz kalan kişiler de riskli gruplar arasında sayılıyor.

Toplum ne yapabilir?
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre intiharların önlenmesi için hükümete de düşen görevler var:
*Tabuları yıkıp konu ile ilgili konuşmak.
*Gençlerin hayatın getirdiği stres kaynaklarıyla mücadele edebilmesi için özellikle okullarda eğitim vermek.
*Sağlık görevlilerinin intihara meyilli davranışları tespit etmesi ve harekete geçmesi için eğitim vermek.
*Riskli olan kişileri belirleyerek uzun bir süre boyunca onlarla iletişim halinde olmak.
*Ölümcül araçlara erişimi kısıtlamak.