Geçen Hafta gerçekleştirilen ve 6 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından büyük hayallerle yapılan, Hendek Gençlik Merkezi yanında bulunan, köprü restoran olarak, uludere çayını ikiye bölen köprünün üzerine ahşap, betonarme şekilde hazırlanan binan söküleceği öğrenildi.

Hendek Belediyesi vizyon projeleri arasında yer alan ve bir süre çalıştırılan köprü balık restaurant, geçen hafta gerçekleştirilen aralık ayı meclis toplantısında kaldırılacağı öğrenildi. 

Başkan Turgut Babaoğlu'nun Hendek Gençlik Merkezi nin İl Spor Müdürlüğüne devri noktasında soru yönelten Gazeteci Ahmet Çileci nin sorusu üzerine ortaya çıkan, köprü üzerindeki restoran dahil mi ? sorusu üzerine, Başkan Babaoğlu şöyle konuştu ; “Dahil değil, orası dahil değil, orasını kaldırıyoruz, orası belediyenin mülkiyetinde olmayan bir yapılaşma var. O binayı yıkıp, orasını vatandaşlarımızın geçtiği bir köprü olarak sunacağız. O kaldırarak belediyenin başka bir yerinde hizmete sunacağız.” dedi.

Arşivlere bakıldığında Belediye tarafından büyük hayallerle inşa edilen Balık restoranın 5 yıl gibi bir sürede bir yıl bile aktif halde çalışması ve sonrasında sökülme kararı Hendek’te bu tarz yapılaşmaların projelerde yer alıp almadığı sorusunu bir kez daha akıllara geldi.