BABAOĞLU MAHALLELERDE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 2020 yılının son gününde Başpınar, Yenimahalle, Akova ve Hacıkışla mahallelerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, “Kronik sorunlara neşter vurduğumuz yağmur suyu çalışmalarıyla yerin altına ciddi yatırımlar yapıyoruz” ifadesini kullandı.

BAŞPINAR: ÇEKİ DÜZEN GELİYOR

Babaoğlu ilk olarak Başpınar mahallesinde Ulaşım Eylem Planı kapsamında yapılan yaya ve araç yolu düzenleme çalışmalarını inceledi. Ekiplerden bilgi alarak çalışmanın hızlı şekilde tamamlanması talimatını veren Babaoğlu, “Cumhur Yüzlü Caddesi, 1143 numaralı sokak ve Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Caddesini kapsayan 650 metre uzunluğundaki bu güzergahta yağmur suyu hatları güçlendirildi. Trafik akışının daha uygun sorunsuz hale geleceği bu yolda, kilitli parke ve bordür çalışmalarıyla birlikte, 195 araçlık cep otopark yapılacak. Ardından sıcak asfalt serimi yapılacak ve kavşak noktaları ağaçlandırılacak. Burada yapılan çalışma işin uzmanları tarafından uygun bulunan, yoğun detaylarla geniş çaplı düşünülerek başlandı. Mühendislerimizin tabiri ile yollar daralmıyor, her geçen gün keşmekeşe dönen yollara çeki düzen veriliyor” ifadelerine yer verdi. 

YENİMAHALLE: YERİN ALTINA YATIRIM

Babaoğlu daha sonra Yenimahalle’de devam eden yağmur suyu çalışmalarını inceledi. Babaoğlu, “İlçe genelinde olduğu gibi şehrin merkezinde kronik sorunlara neşteri vurduk. Zor denilen bir işe kalkıştık. Çünkü böyle bir dönemde sorunsuz bir alt yapı için, yerin altına büyük yatırımlar yapıyoruz. Yerin altına yapılan bu yatırımların her biri Hendek’in geleceğini daha güçlü bir hale getiriyor. Zeki Cömert parkı önü, ardından Akova, sonrasında ise Yenimahalle Yıldırım Beyazıt Caddesinden başlanarak 2028 ve 2003 numaralı sokaklar ve Servetiye Caddesi toplamda 2350 metre uzunluğunda alt yapıya kavuştu. Yenimahalle’de alt yapı çalışmaları devam edecek. Büyük bir sorunu çözerken, vatandaşımızın mağdur olmaması için hızlıca yol düzenleme çalışmalarını tamamlamak istiyoruz” dedi

AKOVA: ALT YAPIYLA ÖRÜLÜYOR

Babaoğlu, daha sonra Akova mahallesinde 5047-5048-5052 numaralı sokakların yağmur suyuna çözüm üretecek 4.etap alt yapı çalışmasını inceledi. Babaoğlu, “Mahallelerde yağmur suyu kanallarının temizliği, V kanal yapımı ve alt yapı çalışması sürerken, merkezde başlattığımız alt yapı çalışmasının 4.etabının startını verdik. Akova mahallesine 600 metre uzunluğundaki bu hatta yapılan bu alt yapı sayesinde yağmur suları dereye deşarj edilecek. Güçlü bir alt yapıyla sağlam bir geleceği adım adım inşa ediyoruz” dedi. Akova Mahalle Muhtarı Ramazan Kaya çalışmalar nedeniyle Başkan Babaoğlu’na mahalle halkı adına teşekkür etti.

HACIKIŞLA: YÜZLER GÜLÜYOR

Başkan Babaoğlu son olarak Hacıkışla mahallesinde başlatılan yaya yolu ve kilitli parke yol çalışmalarını denetledi. Şu Ana kadar 2 sokakta 2500 metrekarelik bir alanın kilitli parke ile buluşturulduğuna dikkat çeken Babaoğlu, yaya yolu ulaşımı için kaldırım çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.  Hacıkışla Mahalle Muhtarı Osman Çolakoğlu da hizmetler nedeniyle teşekkür etti. Başkan Babaoğlu Hacıkışla ziyaretinde diğer mahalle muhtarları ve vatandaşlarla da sohbet etti.