İlçemiz Hendek’te Belediyenin Mega projesi ile yıkılması planlanan ve son günlerde çok dillendirilen Hendek Anadolu lisesinin yıkımı ve yerine 2 adet daha okul yapılacağı konusunda bir mega projenin var olduğu belirtilmektedir.

Gelinen noktada çeşitli izinlerin alındığı 2022-2023 yılı eğitim döneminde yapılması planlanan Hendek Anadolu Lisesinin bir başka okula taşınarka eğitim öğretimin sürdürülmesi hususunda Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulun seçildiği, lise öğrencilerin burada sabahçı - öğlenci gibi çiftlik ikilik sistemde öğrenim görme planlarının olduğunu belirten Veliler bu durumun büyük sorunlara yol açtığından dolayı okullarına ikilik sistemin gelmesini istediklerini belirten bir basın açıklamasında bulunmuşlardı.

Bugün gelinen noktada Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşme sağlayan veliler, çözüm için şimdiden planlama yapılmasını isteyerek, durumun ciddiyeti ve önemini bir kez daha dile getirdiler.

Velilerden oluşan 5 kişilik bir heyetin gelecek hafta Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Milli Eğitim müdürlüğü ile yeniden bir görüşme sağlayacakları belirtildi.

Ayrıca Öğrenci Velileri kendi aralarında bu durumla ilgili olarak öğrenci velilerinden imza toplandığı belirtilerek, bir araya gelen veliler imza toplamak suretiyle haklarını arayacakları belirtiler.

Diğer bir husus Hendek Anadolu Lisesinin yıkılması durumunda yapılacak mega projenin ne kadar süre de ve ne şekilde yapılacağı merak konusu olurken, projeyle ilgili Belediyeden henüz bir bilgilendirme ve plan açıklama gelmedi .