Hendek Kurtuluş Mahallesinde bir inşaata çalışan A.T yönetimindeki  iş makinası, akşam saatlerinde dönüş yolunda kontrolünü kaybederek uçuruma uçmuş, İş Makinası operatörü A.T, yaşanan elim olayda hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olayı haber alan bölge sakinleri ve arama kurtarma ekipleri, olay yerine intikal etmiş, aracın 50 metre derinliğindeki bir uçuruma uçtuğunu tespit ederek, araç operatörü için seferber olmuşlardı. Fakat yaşanan elim olayda operatör  A.T yaşamını yitirmişti.

Bugün iş makinasının uçmuş olduğu derin uçurumda, aracın uçurumdan çıkarılması için çalışmalara başlandı.

Hendek Kurtuluş yolunda yola uçan iş makinası

hendek kurtuluşta kurtarılan iş makinası

Bir hayli dik ve çalışmasının zor olduğu koşullarda çalışan kurtarma ekibi, uçurumun bulunduğu alanda çalışmalar yürüten Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu öğrenilen kepçe ve iş makinaları yoğun uğraşlar sonrasında iş makinasına ulaşmayı başardı.

Uçurumun bulunduğu alanda bir süre mahalle bağlantı yolu trafiğe kapatılarak, iş makinalarının çalışmalarının sonlandırılması sağlandı.

Hurdaya dönen iş makinasını, uçmuş olduğu alandan vinç’in ulaşmasını sağlayan ekip, iş makinasını vinç yardımıyla yola çıkarılarak, kurtarıcıya yüklendi.

hendek kurtuş mahallesinde uçuruma uçtu