Hendek’te Bankomat ve Bankaların önündeki kuyruklar her geçen gün artarak devam ettiği şu günlerde Hendek İlçe Emniyet Ekipleri vatandaşları sosyal mesafeyi olan 1,5 metreye uymaları için cadde ve bankomat, banka önlerine beyaz adım çizimleri yaptı.

Emniyet Güçleri alınan kararlar doğrultusunda Vatandaşların coronavirus önlemleri kapsamında, birbirlerine virüsü bulaştır mamaları için büyük ehemmiyet gösteriyor. 

Bugün başlatılan uygulamada vatandaşlara tebli edilen 1,5 metre kuralını unutan veya bir anlık dalgınlığına gelen vatandaşların yürümekte oldukları kaldırımlar, bankomatlar, bankaların giriş ve çıkış güzergahlarına 1,5 ar metre aratla vatandaşların fark edebilecekler şekilde beyaz boya ile zeminde aralıklı bir şekilde uyarıcı adım işaretleri yaparak kuralların bir an olsun unutulmamasını sağlayan önlemlerini sıklaştırdı. 

Vatandaşlarca zeminde yer alan beyaz adımlar dikkate alınmaya başlandı, gün içerisinde Bankomat kuyruklarındaki bekleme mesafesinde büyük değişimler yaşanırken, diğer yandan zaman zaman yoğunluklar sebebiyle bankomatlardaki mesafeler yarım metreye kadar düştü, bu durumlarda emniyet ekipleri bölgedeki vatandaşları uyarak, sosyal mesafenin korunmasını sağladı. 

Tüm vatandaşların bu konuya riayet etmelerini,  topluma açık alanlarda, kalabalıklık lara maal vermemelerini istenerek, korona virüsün daha çok kişiye bulaşmasının önüne geçilmek isteniyor.