Gün içerisinde Sakarya Toyota Otomotiv Türkiye’nin yeni Corolla Hibrit modelinin üretim hattından çıkışı nedeniyle düzenlenen törene katılan Bakan Pakdemirli, daha sonra Hendek ilçesindeki 2. OSB bölgesinde yer alan Almanfoush Süt Ürünleri Fabrikasını ziyaret etti incelemelerde bulundu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri ile birlikte fabrika tesislerini gezen Bakan Pakdemirli, yetkililerden bilgiler aldıktan sonra fabrika alanına fidan ve ağaç dikim merasimine katıldı.

Ardından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde Hendek ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Pakdemirli, burada tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Avni Uçar, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, ile iş adamları ve yatırımcıların katıldı

Tarımı olmayan ülkenin mutfağı olmayan eve benzediğini ifade eden Bakan Pakdemirli, “Toprağın ve tarımın siyaseti olmaz. Tarımın, savunma sanayisinden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü roketleriniz, uçaklarınız gibi savunma sanayiniz ile ilgili her şeyiniz olabilir. Her türlü teknolojiye sahip olabilirsiniz, ama evde buzdolabı boş ve insanların karnı aç ise yapılacak bir şey kalmaz. En temel ihtiyacımız tarım, en önemlisi de gıdadır.” dedi.

Toplantıda ayrıca sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ile yatırımcıların talep ve sorunlarını dinleyen Bakan Pakdemirli, daha sonra ilçemiz Hendek den ayrıldı.