Kaldırım ve yol üzerindeki çok çeşitli reklam pano ve dubaları kaldırım işgallerine son vermek ve vatandaşların kaldırım işgallerine son vermek amacıyla toplandı.
 
Araç ve yaya trafiğini olumsuz yönde etkileyen reklam panolarının ve dubaların kaldırımlara ve araç yollarına konulmaması yönünde esnafı uyaran Zabıta ekipleri, uyarılara rağmen kaldırılmayan bu tür materyalleri topluyor.

 
Vatandaşlar bu konuda uyarılarak kaldırım ve dükkân önlerinde bu tarz reklamların yasak olduğu bir kez daha hatırlatıldı. Çalışmalar sonucunda bir hayli reklam panosu toplandığı bildirildi.
Yapılan çalışmalar ile kaldırım işgalleri ve kaldırımlarda yer alan yürüme yollarındaki ve cadde trafiğini olumsuz yönde etkileyen panoların kaldırılarak çözüm üretildiğini ve bu panolarında yasak olduğu beliren Hendek Belediyesi Zabıta ekiplerinin bu tarz reklam yapmalarının dükkan önlerinin bu şekilde sahiplenmelerinin yasak olduğu izah edildi. 
 

Kaldırımlara ve araç yollarına konulan reklam panolarının ve dubaların hem trafiği olumsuz yönde etkilediği hem de görüntü kirliliğine sebep olduğu bildirildi.