Bugün İlçemiz Hendek Mahmutbey mahalle sakinleri, yine yangın mı var bu sirenler bu gürültü niye diye Hendek Haber ihbarda bulunması sonucunda olay yerine intikal ettik birde ne görelim…

İhbarı Alan Hendek Haber ekipleri, ivedi bir şekilde olay yerine intikal ederken, bir yangınla karşılaşmayı beklerken, itfaiye ekiplerinin bir anda Hendek Mahmutbey Mahallesinde yer alan Noksel İlköğretim okulunda soluğu aldık.Meğer okulda tatbikat yapılmaktaymış.

Bugün saat 12:00 sularında Hendek Noksel İlköğretim Öğrencilerine, planlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikattan haberi olmayan ve okulun siren sesleriyle bir anlık paniğe kapılan öğrenci velileri, okul yönetimine sitem ederken, ilerleyen süreçte tatbikat olduğunu anlamaları üzerine rahat bir nefes aldılar.

Okul acil sireninin çalmasıyla ve ardından olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin hemen peşi sıra, ilk yardım sağlık ekipleri ve sonrasında , arama kurtarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle başlayan tatbikatta, senaryo gereği okul içerisinde bulunan bazı öğrenciler öğretmenler yardımıyla dışarıya sedye ile çıkartılırken, panik içinde kalan bazı öğrencilerinin öğretmenlerin yardımlarıyla acilen okulu tahliye etmesiyle devam etti.

Tatbikatın sonrasında yangın itfaiye ekiplerince yangın söndürme tüpleriyle yanmakta olan bir ateşin söndürülmesi öğrencilere gösterilerek, tatbikat tamamlandı.