MUHTARLARA SAĞLIKTA GELİŞİM EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Hendek Belediyesi koordinasyonu ile muhtarlara yönelik Toplum Sağlığında Yerel Stratejik Bilinçlenme - Muhtar Gelişim Eğitimleri başlığındaki eğitim serisinin ilk konuları olan Koronavirüs Pandemi  Süreci ,Toplumun Bağışıklanması ve Temel İlkyardım içerikli bir eğitim gerçekleştirildi.

Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen eğitime Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Tekin Ulaş Karatepe, Belediye Sağlık İşleri müdürü Kemal Atala ,Belediye Muhtarlık Hizmetleri Müdürü Cumali  Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve  Hendek’te görev yapan muhtarlar katılım sağladılar.

Hendek’te Muhtarlara Sağlıkta Gelişim Eğitimleri Verildi

Program Covid 19 pandemisinde hizmet sunan sağlık çalışanlarının çalışma ve çabalarından oluşan resimlerden oluşan bir sinevizyon  gösterisi ile başladı.

Hendek ilçe Sağlık Müdürü Uz. Dr .Tekin Ulaş Karatepe yerel unsurların sağlık çalışmalarındaki özverili desteklerinden dolayı katılım sağlayan muhtarlara teşekkürlerini sunduğu açılış konuşmasında  “Muhtar Gelişim Eğitimleri sürekliliği olan eğitimlerdir. Pandemi sürecinde canla başla çalışan sağlık personelimizin yerel yönetimlerle olan işbirliği çok önemlidir. Kurumsal anlamda amacımız sağlık bilincinin geliştirilmesine katkı  sağlamaktır” dedi.

Hendek’te Muhtarlara Sağlıkta Gelişim Eğitimleri Verildi

Sağlığın Geliştirilmesi ve Eğitim Birim sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis  sunumunda yabancı cisim tıkanmalarında ilkyardım, ilkyardım manevraları , temel yaşam desteği ve temel ilkyardım konularını içeren bilgiler verdi. Muhtarların sağlık bilincinin yükseltilmesinin toplumun sağlığına yapılacak değerli bir katkı olduğunu ifade eden De Asis maket ile pratik uygulamalar yaparak , yaşamsal müdahaleler ve acil sağlık hizmetleri konularında toplumsal  bilinçlenmenin önemini vurguladı.

Hendek’te Muhtarlara Sağlıkta Gelişim Eğitimleri Verildi

Hendekteki muhtarların kendi deneyim ve gözlemlerinin paylaşıldığı, ilgi ve katılımın yüksek olduğu eğitimin sonunda muhtarlara katılım belgesi takdim edildi. Yetkililer  toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesi konularında ortak eğitim çalışmalarıyla topluma daha fazla fayda sağlayacaklarını kaydederek önümüzdeki süreçte çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.