İlçemiz Hendek ilçe merkezinde kısa bir süre önce açılan dünyanın en meşhur hamburger firmalarından olduğu öğrenilen bir fesfut firmasına öğle yemeği yemek için beş arkadaş hamburger yemeğe gittikleri öğrenildi.

Hendek Anadolu lisesi öğrencilerinden Belgin G, Dilara K, Serra B, Beyazanur A, Ceyda Ö, yemiş oldukları hamburger sonrasında mide bulantısı ve kusma yaşadıklarını, Öncelikle Hendek Devlet Hastanesine gittikleri oradan zehirlenme şüphesiyle Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildikleri belirtildi.

Öğrencilerin Öğlen yemiş oldukları hamburger ürününden zehirlenmiş oldukları öne sürünürken, öğrencilerin konuyla ilgili olarak ilçemiz Hendek’te faaliyet gösteren firma hakkında şikayetci olmadıkları öğrenildi.

Yaşanan durum sonrasında, hızlı tüketim mamulleri ve bu mamullerin denetimlerinin nedenli önemli olduğu bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Öğrenci velileri, zehirlenmenin kaynağının yedikleri ürün neticesinde yaşandığını ve 5 öğrencinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtirken Hendek ilçesindeki Gıda denetimlerinin artırılmasını istediler