Yaşanan akıl almaz olay sonrasında, tarlasını kendi imkanlarıyla korumaya çalıştığı öğrenilen tarla sahibi kendi fındıklığına giren 15 kişi tarafından darp edildiği iddia edildi. Yaşanan Olay Sonrasında Mahalle Muhtarı Ogün Gülmez yetkilileri yaşanan olayın önem ve ehemmiyetini şu şekilde yetkililere seslenerek yardım istedi.

“Yıllardır önlem alınamayan fındık olmadan fındık çalma olayı az önce bir vatandaşımız 15 kişi fındık sezonu hırsızları tarafından dövülerek etkisiz halde tarlada bulmuş yakınları ölse idi veya sakat kalırsa hesabını kim ve kimler verecek burada en büyük görev sayın Kaymakamımız Halil İbrahim Acır’a düşüyor. Bu iş yarın daha büyük ölümlere ve 81 ile olay olacak duruma düşmeden acil olarak tekrar ne yapılır edilebilir. İstişare ederek olayların büyümeden çözüme kavuşturulmasını sayın kaymakamımız dan arz ediyorum.” dedi.

Yaşanan olay sonrasında,  Y. K ya ait olduğu öğrenilen, Hendek Çağlayan mahallesinde yer alan fındık sezonu tarlasına girdiği  Y.K’yı darp ettikleri öğrenildi.

Bölgede yaşayanlar, fındık tarlalarını kendi imkanlarıyla bekledikleri öğrenilirken, fındık sezonunda bu durumların yaşandığı, vatandaşların böyle bir durumla karşılaştıklarında emniyet birimlerini aramaları isteniyor.